Kladno v semifinále vyhlíží Liberec

Pokud volejbalové Kladno pomýšlí na titul, pak musí v semifinále vyřadit obhájce mistrovské trofeje Duklu Liberec. Dukla ve čtvrtfinále zdolala Brno 4:2 na zápasy.

Liberec, byť skončil po dlouhodobé části extraligy na čtvrtém místě, těží hlavně v poslední době ze širokého kádru a tím i z kvalitní lavičky náhradníků. Jestliže Dukla do Ligy mistrů a extraligy nasazovala jedenáct hráčů, pak před Kladnem celou sezonu mnozí odborníci smekají klobouk, že ji zvládá prakticky se základní šestkou. 

„I když je pro nás Liberec největším aspirantem na titul, ani jemu se v poslední době některé zápasy nepovedly. Máme vůči Dukle velký respekt, ale zároveň si uvědomujeme, že není neporazitelná. Naší výhodou, kromě sehraného kádru a dvou domácích zápasů v řadě, je také výborné publikum ve sportovní hale. A navíc i to, že jsme vyhráli dlouhodobou část, poté Český pohár a postupem do semifinále jsme si splnili cíl. Nežene nás tedy dopředu křeč, že musíme za každou cenu vyhrát. Na druhou stranu, jestliže máme získat titul, pak Liberec musíme vyřadit kdykoli,“ míní trenér Kladna Milan Fortuník. 

Kladenští na podzim Duklu doma porazili 3:1, v Liberci po novém roce stejným poměrem prohráli. „Z ostatních favoritů extraligy, Karlovarska a Českých Budějovic, je tohle nejtěžší soupeř. Nemají totiž tak kvalitní sestavu jako Dukla. Odevzdaní do semifinálové série však rozhodně nejdeme!“ doplnil asistent Petr Klár.

Úvodní dvě utkání uvidí diváci v kladenské sportovní hale ve čtvrtek a v pátek vždy od šesti hodin odpoledne, pokud si jeden z duelů vybere Česká televize, pak se začátek utkání posune na půl devátou večer. V Liberci se hraje v neděli a v pondělí (2. a 3. dubna) a do Kladna se série hraná na čtyři vyhrané zápasy případně vrací 6. dubna.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí