Kapitán Zajíček: Liberec to s námi bude mít hodně těžké

S kapitánskou "páskou" dovedl v této sezoně svůj tým už ke třem prvenstvím - výhře v dlouhodobé části extraligy, zisku Českého poháru a k titulu nejlepší sportovní tým Kladenska. Kladenský volejbal má ale před sebou další dvě výzvy - ta první je postoupit do finále přes libereckou Duklu. Kapitán Kladna Adam Zajíček s Libercem už titul má. Mohl by tedy vědět, jak na soupeře vyzrát.

Co pozitivního se dá najít na faktu, že v semifinále narazíte zřejmě na nejsilnější mužstvo českého volejbalu?
V semifinále už není nikdo slabý (usmívá se). Pro nás je přeci jen dobře, že hrajeme s Libercem a můžeme tak ukázat, že dokážeme ten nejsilnější tým porazit. Nás i diváky čekají kvalitní zápasy a my jim rozhodně kůži zadarmo nedáme. Liberec to s námi bude mít hodně těžké.

Kladno semifinále odehrálo ve čtyřech utkáních, Liberec musel hrát šest zápasů. Dá se počítat s tím, že budou hráči Dukly více utahaní?
Nad tímhle u nich nemá význam přemýšlet. Oni jsou velcí profesionálové, mají široký kádr i zázemí, takže se z toho, že hráli o dva zápasy víc než my, dokážou rychle oklepat. 

Bude v semifinále platit, že Dukla hraje lépe doma než venku?
Oni i doma v play off dokážou prohrát. Proč bychom u nich neměli mít nárok na výhru? (usmívá se) 

Vy jste podobné zápasy v Liberci zažil. Dukla je v posledních sezonách zvládla na jedničku a na konci play off se radovala z titulů. Dokáže se Liberec bát?
Samozřejmě, že se i bojí. Také u nich vládne zdravý respekt k dobrému soupeři. A tím my určitě jsme. Sice vyhráli dvakrát za sebou titul, ale jak je znám, stojí nohama pevně na zemi, protože vědí, jak je těžké titul získat. My jsme v téhle sezoně něco už vyhráli, oni ne a mají nůž na krku. Budou proti nám pod tlakem, který je v Liberci enormní. Musejí sponzorům i městu potvrdit, že Ligu mistrů nehráli nadarmo.

Co na ně bude platit?
Naše houževnatost. Když znovu uvidí i pocítí, že třeba i přes jejich vedení neskládáme zbraně, tak by je tohle mohlo nahlodat. Oni vědí moc dobře, že nic za žádné situace nevzdáme! 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí