Trenér Fortuník: Nač být pokorní, když jsme nejlepší?

Trenér kladenských volejbalistů dnes (18.00 h.) povede své svěřence poprvé v semifinále play off. Proti Kladnu se postaví obhájce titulu Dukla Liberec. Bude český volejbalový gigant nad síly vítěze Českého poháru?

Zatím jste v této sezoně vyhráli, co se vyhrát dalo. Je na místě před sérií s Libercem velká pokora?
Říkám si, proč být pokorný, když jsme nejlepší? (směje se) 

Jak to tedy je? Nejlepší podle výsledků i úspěchů je Kladno, ovšem ve volejbalových kuloárech je za nejlepší současný tým v Česku považován Liberec... 
Zatím jsme dosud byli nejlepší my. Po právu jsme vyhráli dlouhodobou část extraligy a hráli jsme všechna utkání Českého poháru výborně. Až na úvodní porážku v extralize jsme procházeli soutěží bez herních výpadků. Liberec má v kádru zkušené hráče z vypjatých sérií play off a chtějí získat třetí titul v řadě. Výhody v kvalitě jsou na jejich straně, v mých očích jsou favorité, ale když si promítnu, jak můj tým dokáže řešit krizové situace, tak v tom jsme v současné extralize nejlepší. Všichni nám tuhle herní vlastnost závidí. Nemáme, proč se bát!

Jak podle vás série s Libercem skončí?
I kvůli kladenským fanouškům si nepřeju, aby série skončila jednoznačně ve prospěch Liberce. Ale mám tušení, že jeden z týmů sérii vyhraje 4:1 na zápasy. Do sedmi utkání to nepůjde. Rád bych už po dnešku měl na kontě první výhru a diváky pozval na 6. dubna, kdy se k nám v takovém případě Liberec vrátí a mužstva si to o výhru rozdají před televizními kamerami.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí