Liberec v Kladně potvrdil roli obhájce

Proti tomu, co se dělo v závěru dnešního zápasu, jsou Čelisti od Spielberga nedělní raníček. Dramatickou koncovku zkrácené sady zvládl lépe obhájce titulu. Kladno - Liberec 2:3 (23:25 | 18:25 | 25:17 | 25:21 | 19:21).

Oproti prvnímu duelu zatlačila Dukla na domácí tým výborným servisem a jen tohle stačilo k tomu, aby Liberečtí vedli o dva sety i s drobným přispěním sudího. V tu chvíli se zdálo utkání pro Kladno ztracené. Ovšem Kladno se nevzdává, jak pějí fanoušci v kotli. Hosté v třetí sadě na servisu polevili, Kladno zabralo, mnohem méně chybovalo na příjmu a diváci se dočkali zkrácené sady s fantastickým prodlouženým koncem. Za prohrou Kladna v ní musíme hledat nepatrná zaváhání. 

"Liberec potvrdil roli úřadujícího mistra, hrál výborně. O to je cennější, že jsme po dvou marných setech dokázali utkání dotáhnout málem do vítězného konce. Byl to pěkný zápas, v kterém vyhrál kompaktnější tým. To neznamená, že v Liberci nemůžeme dvakrát vyhrát!" uvedl po utkání trenér Milan Fortuník.

"Zkrácený set jsme úplně nezvládli na servisu, my udělali víc chyb, a to rozhodlo. Zbytečně jsme chybovali do vyrovnaného stavu. Na porážku zapomeňme a v neděli jedeme nanovo," burcuje Filip Křesťan. Semifinálový duel pokračuje v neděli a v pondělí v Liberci od šesti hodin večer.

Sestava Kladna: Křesťan, Trojan, Hietanen, Hýský, van Haarlem, Zajíček, libero Sparidans (Lenc, Syrůček, Dillien).

Diváků: 680

Jan Murárik

volejpateknejmensi

Nejmenší ze Zajíčků měl proti randálu v hale vychytávku...

volejpatekvule

Vůle a obrovské nasazení kladenským hráčům opět nechyběly


Počasí Kladno

Předpověď počasí