Semifinále očima expertů: Kladno dnes čeká úplně nový zápas

Mít jen o trochu víc štěstí v koncovce, vedlo by volejbalové Kladno v semifinálové sérii nad Libercem dva nula na zápasy. Nevyšlo to a dnes večer (18.00 h.) se oba týmy střetnou na severu Čech za nerozhodného stavu. Naši experti se ohlížejí za druhým zápasem v Kladně, který skončil ve zkráceném setu, i nad vyhlídkami Kladna ve třetím utkání.

Jindřich Neumann, manažer týmu: I přes porážku jsme viděli nádherný zápas. Série bude čím dál náročnější pro náš úzký kádr po fyzické stránce. Po herní ani tak ne, protože na Liberec máme. Liberec hrál servis dlouho na riziko a vycházelo mu to dva sety. Věřil jsem, že třetí set už to neustojí. Je to totiž fyzicky velmi náročné. V pátém setu mě uchvátil neskutečný výkon Filipa Křesťana. To se vidí málokdy! Dneska musíme zopakovat výkon z tří posledních setů v Kladně, i když ten poslední, zkrácený, to byla jako vždy loterie. V Liberci se dá vyhrát.

Borek Fokt, kladenská volejbalová legenda: Hráli jsme i přes porážku celý zápas dobře, jen Liberec dobře tlačil servisem. Skákaný servis hráli Kriško nebo Patucha a my proti tomu nenašli zbraň. Kladno neservírovalo zle, ale oni na servisu byli silnější. Ovšem od třetího setu Liberci servis odešel. To byl hlavní důvod, proč jsme dokázali zápas dostat do pátého setu. V něm hrál famózní míče Filip Křesťan. Kluci se z prohry doufám rychle oklepali, protože je čeká úplně nový zápas. 

Luboš Maršoun, bývalý mistr ligy: Prohráli jsme smůlovatě, ale mohli jsme klidně i tři jedna vyhrát. Z mého pohledu porážku Kladna zapříčinil z části prokaučovaný zápas. Pětiseťák nemůžete odehrát v šesti lidech, ti museli být úplně vytavení. Nevím, jaké horko bylo dole na hřišti, ale nahoře na ochozu se nedalo pomalu ani stát, jaké tam bylo vedro. Říkal jsem si, proč aspoň některé nenechal odpočinout a neposlal tam na delší dobu Lence. Podle mne trenéři nevyužili ani všech oddechových časů. Liberec hru tímhle stylem šikovně kouskoval. Výborně zahrál Křesťan a u mě i Trojan nebo Hýský z trojky. Hietanen oproti prvnímu zápasu nebyl tolik vidět, protože se na něj Liberec víc soustředil. Čekám, že v Liberci jeden zápas Kladno vyhraje. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí