Kladno fantastickou sezonu postříbřilo

České Budějovice získaly devátý titul, novodobý kladenský volejbal slaví extraligové stříbro. Jihostroj - Kladno 3:1 (36:34, 23:25, 25:18, 25:20). Konečný stav finálové série 4:2.

V prvním setu domácí odvraceli několik kladenských setbolů, ovšem to samé dokázali i hosté. Fanoušci viděli nejdelší set finálové série. Na kladenské straně excelovali především Zajíček, který je čerstvě v nominaci národního týmu, a v dresu Jihostroje Chilan Geveret. Ten uhrál nevídaných čtrnáct bodů. Co naplat, že Kladno hrálo kompaktněji, když domácí měli víc štěstí.

Druhá sada dlouho vypadala na jasnou výhru Jihočechů. Až tah trenéra Fortuníka, který odvážně střídal Hýského Kozakem, pro Kladno nepříznivý vývoj zvrátil. "Soupeře asi tohle střídání zaskočilo a nás spolu s dobrou obranou zvedlo," konstatoval Štěpán Trojan. Ten výkonem jen potvrdil, že ve finále hraje nejlepší volejbal své kariéry. 

Teprve ve třetí sadě hráči Jihostroje pod vysokou sítí dominovali. Jihočeši tedy vedli stejně jako v neděli v Kladně dva jedna. "Dnes je to hodně o obraně. První dva sety jsme nezabojovali moc středem, tak jsme tohle zlepšili. Na to, že jsme set od titulu, nemyslíme. Nejdřív ho musíme vyhrát," poznamenal domácí Filip Habr.

Čtvrtou sadu si pro sebe na podstatnou část "uzmul" Hýský, v parádní jízdě pokračoval Zajíček, na opačné straně "přestal" hrát Gevert, ovšem Sobotka na servisu Chilanovy výpadky zastoupil. Spolehlivý výkon předváděli Křesťan, van Haarlem i výtečný "král" příjmů Sparidans. Leč od dvanáctého míče šli domácí do trháku a domácí fandové s každým získaným bodem mohutně slavili blížící se titul.

V kladenském týmu jistě dojde ke změnám. K té nejbližší dojde po reprezentačním srazu, kdy se v Kladně objeví posila z Ostravy, vynikající smečař Petr Šulista.

Sestava Kladna: Křesťan, Zajíček, Trojan, Hýský, Hietanen, van Haarlem, libero Sparidans (Syrůček, Lenc, Kozak, Dillien).

Diváků: 2000

Jan Murárik

fandove

Fandové Kladna po zápase se svými hráči


Počasí Kladno

Předpověď počasí