Primátor Milan Volf: Volejbal je krásný sport

Vždycky byl sportovcem tělem i duší. Po nástupu do politiky svým přístupem udělal z Kladna město sportu. To opět po dlouhých letech půstu v těchto dnech slavilo obrovský volejbalový úspěch. Primátor města Milan Volf nechyběl na jediném finálovém utkání. V Českých Budějovicích „smutným“ Kladeňákům předával stříbrné medaile.

Smutnil jste s nimi?
Mrzelo mě, že se klukům nepodařilo České Budějovice porazit a poslední rozhodující zápas finále sehrát před vlastním publikem, ale když jsem na vlastní oči viděl, jakou má soupeř sílu, tak jsem musel uznat, že Budějovičtí ukončili finálovou sérii doma právem. Rozdílový hráč byl jejich Sebastian Gevert. Když jsem viděl v statistikách, že uhrál do konce druhého setu dvacet jedna bodů, tak vlastně jeden set vyhrál proti Kladnu téměř sám… Ovšem já už jsem dávno celému kladenskému týmu řekl, že pro mě jsou mistři za to, co v téhle sezoně všechno dokázali. Kluci měli slzy v očích, ale časem na to budou vzpomínat jako na velký úspěch. Pěkné je také to, že v různých národních reprezentacích má Kladno i díky tomu zastoupení.

Sázka na volejbal se městu vyplatila…
Když jsem přicházel na radnici, řekl jsem, že volejbal v Kladně bude. To, že hrajeme nejvyšší soutěž, je neuvěřitelné, protože ještě před dvěma roky se nevědělo, jestli ji získáme. Pak jsme měli cíl udržet ji, ale trenér Milan Fortuník dokázal mužstvo dovést do play off a teď, když mělo být cílem play off, tak hráči vyhráli Český pohár, dlouhodobou část extraligy a skvěle bojovali ve finále play off! To je splnění krásného snu. Milan Fortuník je bezvadný chlap a spolu s manažerem klubu Jindrou Neumannem tvoří skvěle sehranou dvojici. Oba volejbal v Kladně chytili za správný konec. 

Jaká je nejbližší budoucnost volejbalu v Kladně podle vás?
Příští sezonu třeba nebudeme hrát na tak vysokých příčkách. Přeci jen rozpočet Jihostroje Českých Budějovic je proti kladenskému klubu trojnásobný. Věřím, že se naplní mládežnická základna stejně, jako se naplnila, když volejbal do Kladna přišel před dvanácti roky a z té základny vyrostlo mnoho dobrý hráčů. Volejbal je nádherný bezkontaktní sport s početnou diváckou kulisou. A děti mají v kladenském volejbalu skvělý vzor. Pro mě byl zážitek vidět před finálovým zápasem frontu na lístky až někam za Sletiště. Na takovou si vzpomínám, když jsme otevírali aquapark. Kdyby mi někdo před dvěma roky řekl, že ji zažiju, neuvěřil bych mu…

Jan Murárik

Foto: Josef Seifert

primmuzstvo

Mužstvo u primátora s Českým pohárem

primstrenerem

S trenérem Milanem Fortuníkem


Počasí Kladno

Předpověď počasí