Písek na Vavřinci ovládli Lébl s Přidalem

Letní plážová sezona zahájila stejně jako loni v Kladně na Vavřinci víkendovým pohárem mužů DESTRO CUP 2017. 

Správnou atmosféru beachvolejbalového turnaje dotvářela blankytně modrá obloha. Sobotní část turnaje přinesla pořádnou porci napínavých zápasů se spoustou tiebreaků. Osmička nejlepších z nich postoupila do nedělní části turnaje. 

O semifinále se utkaly domácí dvojice Kuba Gála, Martin Svátek s Martinem Davidem a Ondrou Kolderem. Úvodní set byl jasně v rukou prvně jmenované dvojice. Ve druhé sadě se situace otočila a dominovali Martin s Ondrou. O postupu nakonec rozhodoval třetí set, který uhráli Martin s Ondrou, čímž pro Kubu s Martinem turnaj skončil umístěním na pátém místě.  

O postup do finále se utkaly páry Martin David, Ondřej Kolder a Martin Lébl, Ondřej Přidal, Miroslav Svoboda, Jaroslav Pavlas a Dominikové Samec s Pavoučkem. V obou případech stačily vítězům na postup dva sety. Zápasy o první a třetí místo byly nádhernou tečkou za skvělou podívanou.

Pořadí turnaje

1. Martin Lébl, Ondřej Přidal

2. Miroslav Svoboda, Jaroslav Pavlas

3. Dominik Samec, Dominik Pavouček

4. Martin David, Ondřej Kolder

Turnaj se obešel bez zranění a ohromný dík patří i rozhodčím Martinu Šauerovi a Prokopu Holému, pro které byl celý víkend a zejména celodenní sobotní maraton až do podvečerních hodin rozhodně náročným programem. Jsme rádi, že počty rozhodčích se budou moci rozšířit i o další mladé členky, které si v sobotu odpískaly také svůj díl zápasů pod ostřížím zrakem i pomocnou rukou Dušana Rychlíka. Rozhodně ještě musíme poděkovat hráčkám klubu Vavřinec Kladno (Míše Kroupové, Daniele Hoďákové, Kristýně Soukupové, Aničce a Terce Raichové, Aničce Pačesové, Kamče Sokolíkové a Terce Machové, ta hrdinně otáčela a zapisovala od začátku turnaje až do posledního zápasu), které v obou víkendových dnech zajišťovaly hladký chod turnaje přímo na kurtech, kde otáčely čísla a zapisovaly výsledky. Bez nich bychom turnaj po organizační stránce rozhodně nemohli zvládnout.

Pavla Gálová

ptakvitezna

Vítězná dvojice s opečeným ptákem


Počasí Kladno

Předpověď počasí