Libero Moník: Kladno byla jasná volba

O víkendu v Kladně sehrál turnaj v plážovém volejbale a přitom podepsal trenéru Milanu Fortuníkovi tříletou smlouvu. První trénink v klubu Kladno volejbal cz absolvuje nové libero Milan Moník (29, 190 cm výška) v srpnu, který přichází z Benátek nad Jizerou.

Proč jste pokračování své kariéry zvolil právě v Kladně?
Kladno pro mě byla jasná volba. Vicemistr ligy, vítěz Českého poháru a výhled na evropskou ligu, to jsou silná lákadla, proč kariéru posunout o něco výš (usmívá se).

Ze smečaře jdete na post libera. Váhal jste?
Neváhal, věděl jsem, že to jednou přijde. Už nejsem nejmladší a ani nejvyšší mezi extraligovými smečaři, takže se na libero ochotně předělám. V mládí jsem ho ostatně hrával. Problém s tím nemám. Však na smeč se můžu kdykoli vrátit i v Kladně.

Na liberu jste si proti Kladnu zahrál v domácím utkání. Jak jste to podle vás zvládnul?
Zpočátku jsem byl nervózní, protože jsme věděli, že Kladno servis solí, ale rychle jsem si zvykl a docela jsem to odehrál v pohodě. Za Kladno tenkrát nastoupili střídači, a i když jsme potřebovali vyhrát, jim šlo všechno, na co sáhli, takže jsme na výhru s nimi nedosáhli.

Jak jste zvenčí Kladno vnímal?
Jako tým, který podává super výkony celou sezonu a že se v Kladně dělá volejbal na výborné úrovni. To také usnadnilo mé rozhodování, kam přestoupit. Navíc Kladno má skvělé fanoušky, skvělou atmosféru a já mám rád adrenalin, který je při domácích zápasech v kladenské hale cítit. 

Jdete sice do týmu, který předváděl skvělý volejbal, ale z něj odešlo pět špičkových hráčů. Napadlo vás, že v další sezoně může přijít velký útlum, kterého budete součástí?
V týmu jsem od toho, abych hrál co nejlíp, a ne od toho abych se koukal, s kým hraju (usmívá se). To je na vedení klubu. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí