Trenér Fortuník: S přípravou týmu jsem velmi spokojený

S týmem Kladna má před sebou třetí volejbalovou sezonu. Než na přelomu září a října začne, mají kladenští volejbalisté před sebou ještě hodně práce v přípravě. Jaká byla a co je čeká, na to jsme se zeptali kouče Milana Fortuníka, nejlepšího trenéra uplynulé sezony.

Odehrává se příprava podle vašich představ?
Jsem velmi spokojený. Letos jsme přípravu výrazně obměnili. Není v ní tolik obecné vytrvalosti a hráči jsou na tom podle mne líp než v loňské úspěšné sezoně (usmívá se). Samozřejmě nemluvím o samotné hře… 

Co hráče čeká v nejbližších dnech?
Tréninky přejdou do výbušnosti a síly ve výskoku. Začneme se samozřejmě víc věnovat balonu. Devátého září nás čeká turnaj v Hradci Králové. Tam začneme i s laděním naší hry. 

Jak dobře do současné party zapadli cizinci?
Zapadli do ní stejně dobře jako čeští nováčci týmu. S touhle partou je perfektní spolupráce. Všechny baví trénovat a chtějí na sobě makat. 

Kladno vyslalo na mistrovství Evropy dospělých Zajíčka a na mistrovství světa devatenáctek Kozaka. Sledoval jste jejich výkony?
Přenosy z mistrovství světa v Bahrajnu jsem bohužel nikde nenaladil, ale to neznamená, že jsem Adama Kozaka nesledoval. Sedmé místo je pro tým úspěch a pro něj o to větší, že v něm byl nováčkem. Adama Zajíčka v seniorské reprezentaci jsem neměl možnost vidět v akci, byť na mistrovství Evropy v Polsku koukám… Ale už účast v týmu mu jistě dodá další zkušenosti. Když spočítám, že jsme v téhle reprezentační sezoně měli ve výběrech čtyři hráče Kladna (Šulistu, Sobotku, Zajíčka a Kozaka, pozn. red.), tak je to pro náš tým před extraligou velmi dobré (usmívá se).

Jan Murárik

volejvolejbaliste

Volejbalisté absolvovali také jeden trénink na kolech. Američan West vyjel ve stylové helmě...


Počasí Kladno

Předpověď počasí