Blokař Zajíček míří do Brna

Adam Zajíček dorazil z evropského šampionátu, pozdravil kladenskou kabinu a zamířil do Brna. Blokař extraligového vicemistra a čtvrtfinalista ME tam s manželkou a synkem navštíví rodiče.

Co vám z právě skončeného mistrovství nejvíc utkvělo v paměti?
Sedmé místo je parádní, ale bylo to psychicky i fyzicky náročné. Hned po skončení minulé sezony jsem absolvoval s reprezentací několik akcí a doma s rodinou jsme moc nepobyl. Synkovi bylo půl roku a mění se prakticky každý den. Ale úspěch s reprezentací, která se po šestnácti letech probojovala mezi osm nejlepších týmů Evropy, je úžasný a pro mě nezapomenutelný zážitek. Nikdo nám před šampionátem nevěřil a my jsme tímhle zavřeli všem kritikům ústa...

V boji o semifinále jste prohráli s Němci. Cítili jste s nimi, že jsou k poražení, nebo jste prakticky neměli šanci?
Prohráli jsme s nimi ve skupině a oni i čtvrtfinále proti nám hráli stejně, ovšem přestože jsme se zlepšili, nepodařilo se nám je přehrát. Rozhodl podle mne třetí set. Kdybychom ho zvládli, mohli jsme se třeba vracet s plackou na krku (usmívá se), spíše ale se čtvrtým místem. Srbsko nebo Belgie, to je už jiný volejbal...

Vy jste se však na hřišti v zápase neukázal. Proč jste se tam podle vás nedostal?
Tím se nezatěžuji. Zřejmě trenér usoudil, že mě v zápasech nepotřebuje a já to neřeším. Teď se soustředím na novou sezonu v Kladně, abych zase podával stoprocentní výkony.

V kladenské kabině jste se po Evropě jen otočil. Kdy naskočíte do tréninkového procesu?
S trenérem Fortuníkem jsme se domluvili, že si tento týden vezmu volno a začnu od příštího pondělí. Jedeme s rodinou za mými rodiči do Brna. Těší se na nás a já se za nimi do Vánoc už asi nepodívám. Hned po dovolené najedu zase na profesionální režim. Po tomto víkendu čekají Kladno do zahájení extraligy dva důležité turnaje, na kterých se musíme jako tým sehrát.

Jak jste na tom s fyzičkou? 
Sám se divím, že cítím skvěle. Nic mě nebolí, mám ránu, silné tělo, skáče mi to (směje se). Jsem maximálně spokojený. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí