Kladno nepřipustilo drama pod sítí

V prvním kole nejvyšší soutěže volejbalistů Kladno porazilo doma Ústí nad Labem 3:0 (22, 17, 23).

O první bod v novém ročníku se postarali domácí volejbalisté, když Marcel Gromadowski svou smečí zařídil první změnu skóre. Hosté se během začátku zápasu dostali do tříbodového vedení po nepřesnostech domácích borců. To ale netrvalo dlouho a stav byl opět vyrovnaný. Na 9:9 srovnával prvním esem v zápase Sobotka. Hra ve střední pasáži prvního setu byla velmi vyrovnaná a větší než dvoubodový náskok ani jednoho z týmu viděn nebyl. Westa a Šulistu pak zastavila nízká střecha místní haly, která přinesla dva body týmu ze severu. Načatý trend zápasu pokračoval i nadále, když Ústí pravidelně drželo jednobodový náskok. Proti byl Matthew West společně s Marcelem Gromadowskim, kteří poslali svůj tým do prvního dvoubodového vedení v zápase (22:20). První setbol nabídl soupeři svou nepřesnou smečí kapitán Filip Kramár, kterou ale Hýský nevyužil, jelikož podal pouze do sítě. To ho ale mrzet nemuselo, jelikož stejným způsobem podal i Jiří Kořínek a Kladno tak ovládlo první set poměrem 25:22.

Tak jako v úvodním setu, první bod zaznamenali na své konto domácí, jelikož Toms Vanags nedokázal zkorigovat podání Westa. Středočeši navázali na úspěšnou koncovku prvního setu a soupeři odskočili na rozdíl čtyř bodů (6:2). Čtyřbodový rozdíl se brzy změnil v pětibodový, když se o změnu stavu na 10:5 postaral Matthew West. S jeho podáním měli Ústečtí problémy, jelikož zařídil další posun skóre na 12:6. Domácí byli ve druhém setu jasně lepším týmem, na 16:9 zblokoval Vladimír Sobotka, posila z Českých Budějovic. Svůj náskok Kladenští v průběhu druhého setu stále navyšovali, 20. bod se ukázal na tabuli díky bloku Sobotky. O znovuvzkříšení se pokoušeli tříbodovou sérií hosté, pak ale Bartůněk chyboval při podání. Krátce před koncem druhé sady přišel na hřiště Adam Kozak, který výborně vybral velice těžký míč a zasloužil si tak ovace kladenského publika. Druhý set skončil stejně jako ten první, tedy chybným podáním do sítě.

Do třetího setu vlétli domácí volejbalisté s vervou a hned se ujali dvoubodového vedení. Následovala série zkažených podání a Kladenští si stále drželi vedení o dva body. Do stavu 9:7 se utkání vyvinulo po dalších dvou neúspěšných podání. O čtyřbodové vedení ve třetím setu se postaral Petr Šulista, který dvěma prudkými podáními zařídil změnu skóre na 12:8. Do hry se po dlouhé době opět dostala kladenská střecha, která přinesla bod hostům. V průběhu třetího setu si domácí stále udržovali tříbodový rozdíl. Na rozdíl dvou bodů se dostalo Ústí po neúspěšném útoku Zajíčka, ale slovo si opět vzali Kladenští, když dva body zařídili West s Kozakem. Každý tým dvakrát v řadě vybojoval dva body a fanouškům stav na tabuli ukazoval 22:20. Za tohoto skóre si vzal domácí trenér oddechový čas a poslal do hry Lence s Fortuníkem. První mečbol měl připraven Zajíček, ale podal pouze do sítě. Ani druhý pokus se nevydařil, protože Kozakovi míč uklouzl. Drama se ale nakonec nekonalo a zápas ukončil smečí Petr Šulista.

Domácí: Sobotka, West, Šulista, Zajíček, Gromadowski, Hýský; libero Moník. Střídali: Kozak, Trojan, Lenc, Fortuník

Hosté: Bartůněk, Voth, Tibitanzl, Kramár, Vanags, Prajzler; libero Pondělíček. Střídali: Šidlo

- vv -


Počasí Kladno

Předpověď počasí