Kladno v extralize. Gromadowski předváděl světový volejbal

Vicemistři extraligy předvedli v prvním extraligovém kole naprosto suverénní výkon a jednoznačně soupeře z Ústí nad Labem přehráli (3:0). Oba kladenští trenéři nešetřili chválou.

Bezprostředně po posledním bodu zápasu si vzal slovo asistent Petr Klár: "Marcel Gromadowski měl po dvou setech plusovou bilanci před devadesát procent. To jsem hodně dlouho ve volejbalu neviděl. To byl výkon na světové úrovni! Uvidíme v druhém kole, v Liberci, jestli hrajeme opravdu tak skvěle, jako jsme předvedli proti Ústí."

Po tiskové konferenci svého kolegu doplnil hlavní kouč Milan Fortuník: "Dvě sezony předtím jsme pokaždé první zápas prohráli a pak se nám dařilo. Jen doufám, že to teď nebude naopak (směje se). Mě proti Ústí potěšilo, že jsme se vyvarovali série chyb či hluchých míst, které nás zbytečně stály body v přípravě. Jestli nám něco fungovalo, tak to byla souhra Westa s Gromadowskim i Hýským. Matt vedl utkání dobře a v klidu. Fungoval nám servis takticky. Co jsme si řekli, to se nám dařilo hrát."

Jan Murárik

nedelhysky

Hýský předváděl parádní výskoky

nedelwest

West si se smečaři výtečně rozuměl

nedelposledni

Poslední bod zápasu položil Šulista


Počasí Kladno

Předpověď počasí