Volejbalisté Kladna zvládli roli favorita

Kladenští volejbalisté potvrdili roli favorita a porazili soupeře z Prahy 3:1 (-23, 17, 13, 21).

Domácí vtrhli do utkání ve velkém stylu a hned si vytvořili tříbodový náskok. Ten mohl navýšit Šulista, ale nepovedlo se mu podání dle jeho představ. Praha se rychle oklepala a zaznamenala pět bodů v řadě. Ani jí však dvoubodový náskok nevydržel dlouho a Kladno srovnalo na 7:7. Dlouhým bodovým sériím byl konec a oba týmy se přetahovaly o každý bod. Do tříbodového vedení 14:11 poslal svůj tým Šulista dvěma tvrdými podáními. Po nepříliš vábném začátku se začalo dařit i Kozakovi, který úspěšně proměňoval své útoky. Na 16:16 pomohla hostujícímu celku nízká střecha kladenské haly. Tento moment jakoby rozhodil koncentraci domácích, kteří upustili ze své hry a dovolili Praze odskočit na rozdíl tří bodů. Manko už Kladenští nedokázali dohnat a úvodní set prohráli poměrem 23:25.

Začátek druhého setu byl poznamenán nepřesnými podáními. Během prvních šesti podání mohli diváci vidět hned čtyři nepřesné. Proti tomuto faktu byl Démar, který esem a následným prudkým podáním, se kterým si West neporadil, poslal hosty do vedení 6:5. První tříbodový (10:7) rozdíl měli ve prospěch domácí. Praze nepomohla ani skvělá nahrávka nohou od Šulce. Do stavu 12:8 se svěřenci Milana Fortuníka dostali po těžkém, ale zdařeném příjmu Moníka, který následně ve dvanáctý bod proměnil Šulista. Kladenští volejbalisté v tu chvíli byli na koni a dařilo se jim ve všech aspektech. Ve druhém setu jsme měli možnost vidět Kladno tak, jak ho známe. Pětibodovou sérii přerušil podáním do sítě sám West, který ale jinak servíroval na výbornou. Po nevynucených chybách za stavu 18:13 promlouval do duše svým hráčům trenér Fortuník. Hosté se ve střední pasáži zvedli a z propastných osmi bodů ztráceli jen čtyři. Pak opět zapnuli motor Kladenští a bodovou sérii navýšili. Druhý set ovládli poměrem 25:17

Začátek třetí sady začal vlažně a ani jeden tým si nedokázal vytvořit patřičný náskok. To ovšem změnil Šulista, který se dostal na podání a dělovými servisy poslal Kladno do čtyřbodového vedení. Praha měla často problémy s tím, že si hráči dávali přednost a díky tomu ztrácela body. Průběh třetího setu probíhal oproti předchozím dvěma v poklidném tempu. Kladno si v něm stále drželo velký náskok. Do devítibodového náskoku 21:12 dostal svůj tým West po skvělém bloku. Ve třetím setu byla Praha horším týmem a jednoznačně prohrála 13:25.

Čtvrtý set začali lépe hosté a hned se dostali do dvoubodového vedení. To drželi až do stavu 7:5, kdy se změnilo v tříbodové. Kladno v tu dobu hrálo nekoncentrovaně a dělalo nevynucené chyby. To jen potvrdil na podání Hýský a následně West, kteří nedokázali dostat míč přes síť. Ten, kdo čekal podobnou demolici jako v předchozích dvou setech, se spletl, protože Praha byla ve čtvrtém setu lepším týmem. To až do okamžiku, kdy se na podání dostal Šulista. Tvrdými servisy zařídil s dopomocí nízké střechy tři body a korigoval stav utkání na 11:12. Poprvé se do vedení ve čtvrtém setu dostali domácí až při úspěšném bloku Gromadowkého (14:13). Hra byla následně velmi vyrovnaná a Praha nechtěla dovolit Kladnu odskočit a zápas ovládnout. I přes bojovnost hostů se domácí ujmuli tříbodového vedení 21:18. Praha chtěla zápas ještě zdramatizovat a dvěma rychlými body korigovala stav zápasu na 21:20. K její smůle se dostal na podání Šulista, který připravil svému družstvu první mečbol po výborných servisech. První ještě využít domácí nedokázali, druhý však už střídající Sobotka proměnil. Kladno bylo v zápase lepším týmem a zaslouženě vyhrálo. 

Domácí: Zajíček, West, Šulista, Trojan, Gromadowski, Kozak; libero Moník

Střídali: Hýský, Lenc, Sobotka

Hosté: Horák, Kuboš, Kuliha, Patočka, Démar, Šulc; libero Kop

Střídali: Patočka, Kočka, Svoboda

- voš -


Počasí Kladno

Předpověď počasí