Smečař Kozak odchází do Nymburku

Talentovaný volejbalový reprezentant Adam Kozak (18) opouští Kladno a jde hrát první ligu do Nymburku. Před odjezdem poskytl Vašemu Kladnu bleskový rozhovor.

Na soupisce Nymburku jste do června příštího roku. Ovšem na střídavý start. Už zítra budete opět s Kladnem v extralize při jeho zápase v Příbrami. Není pro vás účinkování v první lize ústup z ambicí?
Naopak. Potřebuju co nejvíc hrát a jsem rád, že se oba kluby domluvily. Nemám toho v dospělém volejbale moc odehrané a je jasné, že v Kladně, které míří opět vysoko, se přes silnou konkurenci nedostanu do hry tolik, kolik bych pro svůj růst potřeboval. 

V Kladně studujete na sportovním gymnáziu. Zvládnete spojit bez problémů páteční utkání za Nymburk a víkendové s Kladnem?
Nevidím v tom žádný problém. Na učení mi zbývá dost času (usmívá se). 

Z lavičky náhradníků vidíte většinu zápasů Kladna jako odborný divák. Je rozdíl mezi mužstvem z minulé sezony a tím současným?
Do minulé sezony jsem v Kladně naskočil v jejím závěru, takže si na porovnávání netroufám. Ovšem naše současné mužstvo má velkou sílu. A já od hráčů na mém postu beru beru jemné detaily, které bych chtěl do své hry zavést, naučit se je. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí