Kladno ztratilo první finálový zápas

První finálovou bitvu volejbalové extraligy ovládlo Karlovarsko v pěti setech. Kladno volejbal cz – Karlovarsko 2:3 (18:25, 28:26, 21:25, 25:23, 10:15).

Do zápasu vstoupilo lépe Karlovarsko, které se po dvou úspěšných blocích v řadě dostalo do vedení. Domácí působili ze začátku rozpačitým dojmem a nabrali tříbodovou ztrátu. Po prvním TT (technický time) hosté ještě více nabrali na obrátkách a po esu Ropreta vedl jeho tým 10:5. Následoval přímý bod Konečného, který si ovšem při servisu zřejmě přivodil zranění spojené s mezižeberním svalem. Karlovarsko působilo v úvodní sadě lepším dojmem a zaslouženě ji ovládlo. 

Druhý set byl zpočátku vyrovnaný, pak ale Kladno zapnulo obrátky a pětibodovou sérií soupeři uteklo. Následovalo několik bodů v řadě hostujícího celku a skóre bylo opět vyrovnané (13:13). Domácím se ani druhý bodový náskok nepodařilo uhájit a světelná tabule ukazovala skóre 23:23. Místní hlasatel vyzval diváky při čtvrtém setbolu o maximální podporu vestoje, a tu využil Zajíček, který jednoblokem srovnal na 1:1. 

Třetí set byl velice vyrovnaný a oba týmy si uvědomovaly, že dochází na lámání chleba. Jak Kladno, tak i Karlovarsko si připisovaly po bodu a nedovolily soupeři bodově utéct. To jen do doby, kdy si Karlovarsko připsalo tři body v řadě (10:13). S vývojem hry se nespokojil Matt West, který se netradičně dostal do role smečaře a dělovkou snížil. Na podání se dostal Bouza a Kladenští tak jako v předešlém setu opět pětkrát v řadě bodovali a srovnali na 17:17. Hosté odpověděli tříbodovou šňůrou a k zisku druhé sady byli znovu blíž. Vytvořený náskok z ruky nepustili.

Čtvrtý set začal přehlídkou dvoubodových sériích (4:4). Do prvního TT připisovaly oba týmy po bodu, pak se do vedení o čtyři body dostalo Kladno. Po nepovedeném servisu Prešinského se šlo do druhého TT za stavu 16:14. Ten evidentně prospěl Karlovarsku, které se prezentovalo třemi body v řadě. Vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. Na 20:18 zblokoval Hýský se Zajíčkem. Domácí si dvoubodový náskok pohlídali až do konce a o prvním vítězi semifinále musel rozhodnout až pátý set.

V nervy drásající páté sadě se oba týmy praly o každý bod. Jako první se do dvoubodového úniku dostali hosté, který následně ještě zvětšili. Po zbytek setu jej v poklidu kontrolovali a došli si pro první vítězství v sérii. 

Domácí: Hýský, Zajíček, West, Šulista, Sobotka, Konečný; libero Moník. Střídali: Bouza, Blažek, Trojan.

Hosté: Treial, Rejlek, Zmrhal, Široký, Ropret, Hudeček; libero Pfeffer. Střídali: Kriško, Prešinský.

Diváků: 1100

- voš -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí