Střední zdravotnická škola a VOŠZ Kladno pořádala akci První pomoc pro všechny

Střední zdravotnická škola a VOŠZ Kladno ve spolupráci se ZZS Středočeského kraje, HZS Středočeského kraje, MP Kladno a Magistrátem města Kladna připravila 16. ročník akce „PRVNÍ POMOC PRO VŠECHNY“.

Tato osvětová akce byla určena pro širokou veřejnost a navštívilo ji více než 700 osob, což je obdivuhodné číslo. Nejvíce příchozích bylo z řad žáků základních škol. 

Jako tradičně se bylo na akci na co dívat. Členové kroužku první pomoci měli připravených několik stanovišť, kde ukazovali, jak ošetřit různá poranění, jako třeba krvácení, zlomeniny apod. Poranění byla namaskována, takže si každý mohl představit, jak asi vypadají ve skutečnosti. Účastnici akce si také mohli nechat změřit tlak.

Na dalších stanovištích se návštěvníci seznámili s resuscitací a péčí o postiženého v bezvědomí. Vítaným zpestřením byla přítomnost členů Zdravotnické záchranné služby, Hasičského záchranného sboru a Městské policie Kladno. Obrovský zájem byl také o ukázky zásahu záchranné služby ve spolupráci s městskou policií. 

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí