Týden vědmy Johany. Střelci, vyrazíte do světa!

Hvězdy a karty prý nelžou... Podívali jsme se proto společně s vědmou Johanou na to, co nás čeká příští týden.

ZNAMENÍ ZVĚROKRUHU – RAK (CANCER)

Symbolem Raka - čtvrtého znamení zvěrokruhu - jsou krabí klepeta složená k tělu. Podle římské legendy je Rak oním krabem, který kousl Herkula, když bojoval s lernejskou Hydrou. Ve 3. století př. Kr. se o Rakovi zmiňuje Aratus a Ptolemaios zapsal 13 hvězd z této oblasti, ačkoliv i nejjasnější z nich dosahuje pouze třetí magnitudy. Slunce stojí ve znamení Raka od 21. června do 22. července. Rak je znamení vodní a vládne mu Luna. Je to jediný korýš zvěrokruhu, a proto je naprosto nenapodobitelný. Navrch tvrdá skořápka, uvnitř mírnost, laskavost a lehká zranitelnost. Ve své podstatě je Rak velice konzervativní, miluje svůj domov, který chápe jako bezpečnou základnu. To ale neznamená, že jsou Raci nespolečenští. Naopak, jen potřebují být vždy určitý čas ve své ulitě pěkně o samotě. Lidé narození v tomto znamení jsou úspěšní v povoláních, která se řídí podle dobře zavedených principů. Bývají dobrými učiteli, knihovníky, historiky a vědci. Jsou z nich také schopní právníci a politici. Výborně se osvědčují také jako výrobci nebo obchodníci, protože je pro ně prvořadá kvalita, a protože dovedou být hrdí na to, co vyrábějí. V manželství se Rak velice dobře hodí ke Kozorohovi. Rak a Ryba jsou také dobrou kombinací a i Štír a Váha se s Rakem dobře shodnou. Toto znamení střídavě ovládá Skotsko a západní Afriku.

Slunce vstupuje do znamení Raka 21. 6. 2019 ve 17:54 LČ. Začíná astronomické léto.

 

Beran 21. 3. – 20. 4.
V pondělí 17. 6. proběhne úplněk ve znamení Střelce. Berani, naplánujte si seminář, školu nebo vzdělávání. A svět patří vám. Cestujete? Ne? Tak plánujte a stane se. Dařit se bude Beranům, kteří se pohybují v oblasti vzdělávání, nebo Beranům, kteří něco píší či se pohybují kolem knih, internetu a sdělovacích prostředků. 
Úterý až čtvrtek - při přechodu Luny znamením Kozoroha se zaměřte na oblast práce a naplňování povinností. Luna v tomto postavení podněcuje náš vnitřní smysl pro povinnost, opatrnost a zesiluje negativní pohled na okolí. V této době je vhodné dát přednost práci před zábavou. Je to dobrý čas věnovat se aktivitám, které vyžadují disciplínu a formální chování. Toto lunární postavení přeje praktickým záležitostem a těm oblastem života, kde jsou potíže. Při této fázi se snažte naučit trpělivosti, podřídit se pravidlům a přizpůsobit se druhým. Není to vhodný čas pro pořádání večírků a oslav. Neodnášejte při této lunární fázi oblečení do čistírny. Neděle vás potáhne ven, pozor si dávejte na alkohol, kávu, cigarety a také léky.
Čísla do loterie: 4, 8, 16, 24, 33, 44

Býk 21. 4. – 20. 5.
První polovina týdne vám bude velmi přát. Zapomenete na malichernosti a budete se snažit udělat, byť nějakou maličkostí, radost svému intimnímu protějšku. Pro mnohé Býky je příští týden i možností zlegalizovat stávající partnerský vztah. Ale postupně začnete i vy pociťovat vliv Luny v Kozorohu. Občas nebudete schopni se řádně soustředit, vhodná slova budete doslova „lovit“. Dokonce i vaše „velká“ přátelskost vás může přivést do potíží, mohl/a byste nechtěně svou řečí vyvolat spor nebo dopisy působit zmatky. Dávejte si velmi pozor na to, co budete říkat v případě kontaktu s rodinou, sourozenci, sousedy. Mnohomluvností budete maskovat svou obavu z nějaké události či osoby, ale můžete se podřeknout. 
Čísla do loterie: 1, 15, 18, 24, 31, 45

Blíženci 21. 5. – 21. 6.
Vláda Blíženců pomalu končí a tak těm, co oslaví příští týden narozeniny, blahopřejeme. Máme pro vás dobrou zprávu, následující rok se budete moci spolehnout na svoji intuici, a pokud se nějakým způsobem věnujete hudbě nebo uměleckému světu, budete mít mnoho inspirace, která bude prospívat vaší práci. Ale radu máme i pro všechny Blížence, po celý týden si dávejte pozor na osobní finance. Nejen pečlivě zvažujte, za co utrácíte, ale hlídejte si peněženku a osobní věci všeobecně. Pokud vás v daném období napadne jak přijít k penězům, tak si svoje vize raději s někým prokonzultujte, protože místo zisků byste mohli sami sebe dostat do finančních a materiálních potíží. A vězte, že všechno v prvopočátku bude zdánlivě vypadat lákavě. Nedejte ale na pozlátka a na snadnost. 
Čísla do loterie: 9, 12, 19, 21, 23, 43

Rak 22. 6. – 22. 7.
Všem, kteří příští týden slaví narozeniny, přejeme vše nejlepší. A věřte, připíjet máte důvod, protože slavíte-li narozeniny příští týden, po celých následujících 365 dní vám nebude chybět vitalita ani nadšení. A když k tomu připočteme velkou sebedůvěru, dá se předpokládat, že budete s přehledem řešit jakékoliv situace, které pro vás budoucí rok nachystal. V trošku v jiném světle budou prožívat další rok ti Raci, kteří se narodili 16. 7. V den vašich narozenin totiž proběhne úplněk a dá se napsat, že se bude jednat o jakýsi zlom ve vašem životě, dokonce u mnohých to bude stěžejní rok, který ukáže, kam se bude ubírat váš život v následujících letech. Záleží na individuálním horoskopu každého z vás, ale povšechně lze říci, že u nezadaných se do popředí dostane vztah, u zadaných by to mohlo znamenat přírůstek do rodiny, ale nese to i negativum, protože občas budete asi tápat. 
Čísla do loterie: 2, 7, 13, 17, 34, 39

Lev 23. 7. – 23. 8.
V pondělní ráno se budete probouzet pod taktovkou Luny ve znamení Střelce. A už se znáte milí Lvi, že to je pro vás vždy období, kdy chcete být středem pozornosti, obdivováni, chváleni. Výhodou je pro vás energické vystupování, prostě Lev je „král“ a tak je jasné, že na okolí budete dělat dojem autority. Luna ale bude pod vládou Střelce pouze v pondělí a pak přejde do Kozoroha. Pokud budete muset mluvit v následujících dnech na veřejnosti, velmi pečlivě se připravte, a zvažujte každé slovo předem, protože Kozoroh je pod vládou Saturnu a ten vám může začít pěkně zatápět. Pozor na cestách, vše se bude zdržovat, kolony, nehody, práce na silnicích.
Čísla do loterie: 14, 16, 22, 23, 31, 38

Panna 24. 8. – 23. 9.
V červnu budou Panny řešit hlavně práci. Zaměstnané Panny budou pracovat na tom, aby pro své okolí byly ještě důležitější. Některé Panny změní práci a jiné bydliště. Pro Panny je velice důležité, jak bydlí a s kým bydlí. Většina z nich jsou puntičkáři. Jenže s takovým člověkem se těžko žije, a tak doma nebo v kanceláři mohou být občas hádky kvůli pořádku. Pořádek je sice důležitý, ale některé Panny to rády přehánějí. Panny by si měly v červnu udělat pořádek ve svém okolí a zharmonizovat vztahy se ženami svého rodu. Je možné, že kvůli nějaké ženě přijdou starosti. Panny nerady něco vyhazují, protože si myslí, že se vše může ještě někdy hodit. Tentokrát by měly udělat výjimku a to, co nepotřebují, odstěhovat. Máte-li potíže s koleny, dnu nebo revmatické potíže, pak se zamyslete nad svým životním postojem. Narušené pohybové funkce mohou symbolicky naznačovat přílišnou poddajnost, nebo naopak neoprávněnou ctižádost a nezdravou strnulost v postojích. Vyhněte se chirurgickým zákrokům v těchto oblastech. 
Čísla do loterie: 11, 19, 27, 37, 41, 46

Váhy 24. 9. – 23. 10.
Je tady červen a začíná léto. Pro Váhy se změní jejich životní téma. Každý měsíc má jiné téma a Váhy se tentokrát budou muset zaměřit na to, jak jsou vzdělané a co by se měly ještě naučit, aby se jim podařilo v životě vyrůst. Váhy by chtěly být obdivovány. Nejen za to, jak vypadají a jak jsou oblečené, ale také za to, jak umí s okolím komunikovat. Lidé v jejich okolí musí mít přehled, na své partnery potřebuje být Váha hrdá. Tématem června je vzdělávání a učení se. Protože je léto, Váhy budou chtít někam cestovat. Nemusí letět k moři, mohou chodit v lese, navštěvovat hrady a zámky. Historie je to, co Váhy zajímá. Často si o sobě některé z nich myslí, že pocházejí z knížecích, šlechtických nebo významných rodů. Váhy se o tom občas snaží své okolí informovat a velice často tak vystupují. Chudé a bezvýznamné předky nechtějí. Váhy milují nejen historii, zajímá je také, jak se žije v jiných zemích. Jaká je tam móda a jaké je tam božstvo. A tak budou v červnu buď cestu plánovat, nebo přímo někam odletí. Některé se potkají se zajímavým cizincem. A kolem některých se objeví téma, které se bude týkat zahraniční firmy.
Čísla do loterie: 1, 8, 16, 24, 26, 29

Štír 24. 10. – 22. 11.
V červnu se Štíři zapotí a nebude to jen počasím. Přijde na řadu ožehavé téma. A jaké? Jsou to peníze. Štíři mají penízky rádi, mají rádi, když je jich dostatek. Zadlužený Štír je nešťastný Štír. Zadluží se pouze ti Štíři, kteří neplní svá karmické zadání. Proto by se Štíři měli věnovat ekonomice. Podívat se, zda mají zaplacené všechny účty. Něco budou muset zaplatit a měli by platit s láskou. Věřit tomu, že penízky, které vydají, se jim vrátí zpět. Je čas plánovat dovolenou nebo nějakou cestu. O víkendu si dopřejte odpočinek, náročný týden skončil a vy si zasloužíte pořádně rozmazlovat. S alkoholem to raději nepřehánějte, játra i žlučník velmi citlivě reagují na stres, který jste musel/a zvládat celý týden. 
Čísla do loterie: 7, 14, 21, 28, 36, 48

Střelec 23. 11. – 21. 12.
I pro ty, kdo raději sedávají doma za pecí, bude červnový úplněk ve Střelci výzvou, aby vytáhli paty z domu, a to skutečně hodně daleko. Vesmírných vlivů, jež na nás budou působit, bude víc – a jejich součtu neodoláte. Jak se stane, že se ocitne na cestách i ten, kdo má raději klid domova? Prvním z vlivů je Střelec, jehož pozici podtrhne samo Slunce. Jde o veselé a neposedné znamení. Je také velice činorodý.  Střelec prostě vystřelí kamkoliv do světa a pudově jde za svým šípem. Tento šíp může být nyní povahy rekreační a turistické, pracovní nebo i milostné. Do světa se totiž můžeme vydat i za láskou. Pokud budete cestovat v rámci dovolené, můžete si v klidu provést první bilanci, pokud budete na cestách pracovně, dá se očekávat, že odezva na vaši profesionalitu přijde právě tam. Milostné spády se dají také přirovnat k pěstování jahod - kolik péče jste vložil/a do svého záhonku, tolik sladkého ovoce se vám vrátí. Dne 17. 6. proběhne úplněk ve znamení Střelce. A to bude síla, protože Luna udělá konjunkci s Jupiterem. Celý rok 2019 mají Střelci prostor k tomu, aby se posunuli, aby dosáhli úspěchu a ukázali, co v nich je. Ještě půl roku mají na to, aby se stali ještě větším pánem svého života. Aby drželi otěže svého štěstí v rukou. A právě v červnu začnou odstraňovat ze svého života lidi a situace, které je brzdí. A protože se někdy chovají Střelci nepromyšleně, rada zní: nejdřív myslet, potom jednat. 
Čísla do loterie: 1, 4, 12, 16, 17, 18

Kozoroh 22. 12. - 20. 1.
Nadcházející dny ve vašich myšlenkách probudí vzpomínky, minulost může znovu ožívat. Přijměte ji v takovém případě bez jakýchkoli výčitek a rovněž bez nereálných očekávání. Pohodu a harmonii naleznete tehdy, pokud budete tvůrčí a nezapomenete na to, že smích je kořením života. Bylo by také dobré navštívit staré známé a přátele, které jste dlouho neviděli. Uvidíte, jak vám to zvedne náladu a setkání vás nabije do dalších dní. 
Pokud máte intenzivní, příjemné a vyrovnané vztahy, buďte za to osudu patřičně vděčni. Nemusíte přinášet oběti bohům na Olympu jako staří Řekové. Úplně postačí, když s pokorou připustíte, že tam nahoře vás někdo má asi skutečně rád. A pokud dostatek lásky aktuálně postrádáte, vězte, že horoskop očekává slunce na obzoru a jasnou oblohu. Dařit se vám bude zejména v pátek a v sobotu, tak toho využijte. Choďte na procházky, pravidelný pohyb pomůže utužit vaše zdraví. To platí  stále, nejen tento týden.
Čísla do loterie: 2, 6, 24, 29, 35, 39

Vodnář 21. 1. – 19. 2.
Vodnáři, pro vás bude příští týden nejdůležitější pátek a sobota, kdy bude Luna ve vašem znamení. Při tomto postavení se projevuje větší zájem o okolní dění. Záležitosti veřejného života nabývají na důležitosti. Lidé jsou při této fázi obvykle přátelštější. Uran, vládce znamení Vodnáře, přináší větší potřebu svobody a nekonvenčnosti. Proto se Luna může projevovat jako rebelant. Pro toto období jsou charakteristické náhlé a nečekané zvraty a akce. Naše plány se obvykle mění vlivem vnějších událostí. Toto lunární postavení je vhodné pro studium, četbu, vědecké bádání a setkání s podobně smýšlejícími lidmi. Je to ideální postavení pro pořádání protestních akcí, sbírek a charitativních akcí. Astrologie přiřazuje znamení Vodnáře oblast holeně, lýtek, kotníků a křečových žil. Stejně tak jsou tomuto znamení přisuzovány žlázy s vnitřní sekrecí. Jste-li náchylnější k zánětům žil, pak si v těchto dnech co nejvíce ulevujte zvýšenou polohou noh. Vyhněte se delšímu stání. V těchto dnech by se neměla provádět operace křečových žil ani dalších zmíněných oblastí těla.
Čísla do loterie: 3, 6, 9, 12, 15, 27

Ryby 20. 2. – 20. 3.
Milé Rybky, to bude náročný týden. Úplněk vás potáhne ven a Saturn, vládce Kozoroha, vás bude brzdit. Vodnář vládne pátku a sobotě a vrcholem je neděle, kdy bude Luna pod vlivem Ryb, tedy vašeho znamení. No prostě, díky Luně budete celý týden jak ryba ve vyschlém rybníku. Člověka mohou provázet pocity nejistoty, jeho život může provázet pasivita a pouhá očekávání toho, co by mohlo být. Můžete být poddajní a snít o ideálním partnerovi. Díky vaší představivosti se může skutečně objevit, ale časem se sen rozplyne a partner vám připadne nudný a zkažený. Musíte se smířit s realitou, která je ve skutečnosti něco mezi tím. Máte sklon podléhat různým návykům, mezi ně může patřit i alkohol nebo drogy. Jsou to ale pouze náhražky, musíte přijít na to, co skutečně vaše duše potřebuje. Místo hledání lodě snů se sami staňte záchranným člunem. Vše, co v životě uděláte špatně, se vám vrátí. Máte sklon svádět vinu na okolí a vaše zálety jsou známé všem v okolí. Vždy ale nejvíce záleží na osobním horoskopu každého jedince. Jsou „rybky“ přímo andělské a také jsou ryby, které se podobají žralokům.
Čísla do loterie: 5, 10, 15, 25, 30, 36


Počasí Kladno

Předpověď počasí