Jaroslav Procházka chce s Kladnem vyhrát extraligu

Osmé místo po základní části a brzké vyřazení v play-off budou chtít v nové sezoně napravit hráči HBC Kladno. Trenér tohoto celku Jaroslav Procházka je připraven čelit této výzvě s entuziasmem, který mu do žil vlilo MS juniorů, z něhož si veze zlatou medaili z kategorie U23.

Zhruba měsíc po skončení libereckého juniorského šampionátu se nabízí otázka, jak a hlavně na co z tohoto turnaje vzpomínáte?
Hlavně vzpomínám na perfektní partu kluků, kteří si šli za svým snem a jsem hrdý, že jsem mohl být toho součástí. Jsem u hokejbalu od roku 1992 a nikdy jsem si ani nepomyslel, že můžu být na střídačce české reprezentace, byla to pro mě čest, zkušenost a po zisku zlata taky hrdost.

Nová sezona se blíží závratným tempem, jak jste trávil čas volna?
Tak volno bylo kratší, moře, výlety s rodinou.

Probíhá už na Kladně příprava na nový ročník? Co bude hlavní cíl?
Na Kladně jsme začali s letní přípravou na začátku srpna a teď se pomalu chystáme na hřiště. Hlavní cíl je samozřejmě Extraliga a opět po roce se představit jako to nepříjemné Kladno, se kterým nikdo nechce hrát. V Extralize máme vždy ty nejvyšší cíle, ale takových týmů letos bude víc. Před extraligovou soutěží nás čeká pro nás prestižní domácí turnaj Páňa Cup, který je v rámci přípravy, ale samozřejmě ho chceme vyhrát. Týden po Páňa Cupu přijde odložený finálový turnaj Českého poháru, který pořádáme na Kladně a cíl je jasný - získat trofej.

Loňská sezona vám úplně nevyšla podle představ, co je potřeba do té budoucí změnit?
V první řadě jsem rád, že jsme dostali se Slávou Švancarou šanci napravit nepovedenou sezónu od vedení klubu, i po takové sezóně jsem měl chuť pokračovat v trénování a věřím, že uděláme se Slávou vše, aby Kladno bylo tam, kam patří, a to na špičku Extraligy. Samozřejmě jsme s vedením klubu sezónu rozebrali do detailu, našli jsme hodně chyb, které jsme udělali jak realizační tým, tak samotní hráči a je na nás v této sezóně je napravit. Už začátek letní přípravy ukazuje, že jsme si to všichni uvědomili, že se hokejbal nedá dělat nějak napůl, změnila se nálada v týmu, hráči mají perfektní přístup k letním přípravě, zapracováváme mladé hráče, co přišli z juniorky a talentované juniory. Povedlo se nám posílit tým zkušenými hráči, do brankoviště jsme přivedli Leoše Gerlicha, do obrany Honzu Pospíšila a jako univerzála Jaromíra Markytána.

Zdroj: www.hokejbal.cz 
Foto: Markéta Křížová 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí