Novinky v pohostinství na Braškově. Valdek je na čas pod obcí, U Chalupů přivítají kandidáta na prezidenta

Pohostinství na Braškově má o další restauraci s denním provozem méně. V minulých dnech ukončil standardní činnost hostinec Na Valdeku. 

Před třemi roky obec Braškov hospodu s názvem Pod hvězdičkami odkoupila od rodiny Karlíkovy. Poté byl Valdek nějaký čas zavřený či v rekonstrukci. Do nového období se restaurace otevřela loni v červenci. Po více než roce je tedy znovu mimo standardní provoz. Podle našich informací hostinec spravuje obec a Valdek zatím bude sloužit veřejnosti nárazově při zamluvených či organizovaných akcích. V současné době obec vyhlásila výběrové řízení na provozovatele se záměrem otevřít od ledna příštího roku. 
Dům s pohostinstvím existuje od počátku devatenáctého století. Ve dvacátém i jednadvacátém století byly „Hvězdičky“ proslavené výbornou kuchyní i živou muzikou či tanečním sálem. Za minulého režimu jezdili strávníci za kuchyní paní Žaludové, po revoluci zase bezvadně a levně vařil pan Karlík.
V Braškově letos skončila provoz i slavná restaurace U Chalupů. Ta patří podnikateli a starostovi Braškova Vladimíru Drábovi. Také v tomto hostinci se konají jen nárazové akce. Tou nejbližší je návštěva kandidáta na prezidenta České republiky generála ve výslužbě Petra Pavla. Akce se koná 8. listopadu od 18 hodin a moderovat ji má Václav Marhoul. 

Jan Murárik

achal
V úterý 8. listopadu se U Chalupů setká veřejnost s kandidátem na prezidenta


Počasí Kladno

Předpověď počasí