Dobrá zpráva: vodné a stočné nezdraží

Cena vodného a stočného pro Kladeňáky a ostatní koncové spotřebitele Středočeských vodáren zůstane již druhým rokem na stejné úrovni. Vodárny na základě dnešního jednání představenstva této společnosti nezvýší platby za vodné a stočné, od 1. 1. 2017 tak nadále zůstává cena za obě služby na hodnotách z roku 2015, tedy 92,92 Kč za metr krychlový včetně DPH. Rozhodli o tom na svém dnešním jednání členové představenstva společnosti Vodárny Kladno – Mělník, a.s. (VKM). 

„Stejná cena vodného a stočného pro příští rok je výsledkem dohody mezi vlastnickou společností VKM a provozní společností Středočeské vodárny a.s. (SVAS). To, že již druhým rokem držíme stejné ceny vody, pokládám za velký úspěch nejen pro obyvatele Kladna, ale i pro všechny zákazníky Středočeských vodáren,“ řekl Mgr. Milan Volf, předseda představenstva VKM a primátor Statutárního města Kladna. 

Zároveň kladenský primátor Milan Volf zmínil, že dobré vztahy s provozní společností Středočeské vodárny jsou prioritou VKM. Díky vstřícnému přístupu obou společností se podařilo nezvýšit cenu vody, ale zvýšit pouze nájemné, které hradí SVAS za provozování technologických zařízení vlastněných společností VKM o 2,2%. 

„Nájemné, které každoročně získáváme od provozní společnosti Středočeské vodárny, je určeno na obnovu a rozvoj vodohospodářských zařízení VKM. Příkladem toho je například probíhající rozsáhlá rekonstrukce čistírny odpadních vod na Kladně, která byla financována právě z nájemného od SVAS,“ upřesnil Milan Volf (Volba pro Kladno). 

- red -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí