Kladenskou nemocnici povede Petr Polouček

Ve veřejném výběrovém řízení na ředitele Oblastní nemocnice Kladno zvítězil MUDr. Petr Polouček, zkušený chirurg a dosavadní náměstek pro léčebně preventivní péči příbramské nemocnice. Nové funkce se v kladenské nemocnici ujme 1. března. 

„Hlavním úkolem nového ředitele bude zajistit v nemocnici kvalitní zdravotní péči a zároveň se vypořádat s hlubokými ztrátami předchozích let. Za rok 2015 skončila nemocnice ve ztrátě 185 milionů korun, za loňský rok se odhaduje propad hospodaření nemocnice 90 milionů korun,“ sdělila hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011). 

Výběrová komise vybírala z celkem šesti uchazečů. „Pan doktor Polouček představil nejjasnější vizi pro ozdravení ztrátové nemocnice. Podmínky středočeského zdravotnictví zná velmi dobře. Podílel se například na přípravě manažerského informačního systému, který ve všech krajských nemocnicích sleduje klíčová ekonomická i zdravotnická data. Je zároveň respektovaným lékařem,“ přiblížil profesní zkušenosti nového ředitele kladenské nemocnice náměstek hejtmany pro zdravotnictví Martin Kupka (ODS).

Spolu s Petrem Poloučkem nastoupí do vedení nemocnice jako náměstek pro léčebně preventivní péči kardiolog Marek Janka. „Marek Janka se rovněž ucházel o ředitelský post. Členy výběrové komise jeho vystoupení a koncept řízení nemocnice zaujal. Doporučili jsme představenstvu nemocnice, aby jmenovalo do vedení nemocnice oba dva v tandemu. Věřím, že i to pomůže rychlejší stabilizace celého zařízení,“ vysvětlil Martin Kupka.

 

Vizitka nového ředitele
MUDr. Petr Polouček, MBA, 45 let, ukončil v roce 1996 1. lékařskou fakultu UK v Praze, následně působil jako chirurg na Chirurgické klinice UK 2. LF a FN Motol, kde se věnoval především intenzivní medicíně a hrudní chirurgii, v roce 2005 získal specializovanou způsobilost v oboru chirurgie. Od roku 2009 působí jako náměstek pro léčebně preventivní péči v Oblastní nemocnici Příbram. Je členem analytického týmu pro tvorbu, implementaci a rozvoj manažerského programu nemocnic Středočeského kraje. V rámci svého manažerského vzdělávání získal titul MBA na Academy of Health Care Management, je absolventem Akademie medicínského práva aj.

- red -


Počasí Kladno

Předpověď počasí