Vladimír Lemon a David Homer skončí v únoru, řekl Martin Kupka

Až prvního března, nikoli tedy k prvnímu únoru, termínu, který byl také ve hře, skončí na svých postech ředitele respektive náměstka Oblastní nemocnice Kladno Vladimír Lemon a David Homer. Uvedl to pro Vaše Kladno šéf středočeského zdravotnictví a náměstek hejtmanky Martin Kupka (foto). 

Hovořilo se původně o odvolání dosavadního ředitele Vladimíra Lemona s jmenováním jeho nástupce, tedy k termínu 31. ledna. Vladimír Lemon přesto povede nemocnici o měsíc déle i se svým náměstkem Davidem Homerem, kterého kraj nečekaně včera z tohoto postu odvolal a nahradil jej kardiologem Markem Jankou. Proč všechny tyhle změny?
Chceme nemocnici zachovat se současným vedením do fyzického nástupu obou nových lékařů do vedení nemocnice. Vladimír Lemon o tom včas ode mě věděl a náměstek David Homer se ode mne informaci o svém setrvání na pozici do konce února dozvěděl v pondělí večer, kdy jsem se s ním sešel v Kladně.

Je výměna Davida Homera nutná?
Doktor Janka, který byl jedním z uchazečů o post ředitele kladenské nemocnice, zaujal výběrovou komisi kraje natolik, že rozhodla o jeho jmenování. Bylo to z její strany spontánní, stejně jako výběr nového ředitele Petra Poloučka. Vize obou souzněly, což je záruka, že jejich vzájemná spolupráce nemocnici prospěje. Na jejich odbornosti lze vyvrátit domněnky, že mohlo ze strany komise jít o politický záměr vůči panu Homerovi. Šlo pouze o odborné rozhodnutí. Volba vycházela z odborných argumentů.

Zbývající místa dvou náměstků či vrchní sestry zůstávají beze změny?
To musí vyhodnotit nový ředitel. V tomto směru mu do jeho rozhodnutí nebudu ani já, ani představenstvo společnosti nemocnice, zasahovat. Doktor Polouček už v kladenské nemocnici působil, operoval v ní, takže nejde do neznámého prostředí. 

Očekáváte od něho, že se v brzké době začne zabývat dokončením plánů nedokončené rekonstrukce pavilonů?
Na rozvoji nemocnice a modernizaci jejích pavilonů máme společný zájem. Generel se musí co nejdříve dotáhnout do konce. Provozně je nutné nemocnici uspořádat tak, aby nedocházelo k tak velkým ztrátám jako dosud. Poskytování péče pacientům se musí z ekonomického hlediska zefektivnit.

Kdy nového ředitele v nemocnici osobně oficiálně představíte?
Primářům a vrchním sestrám kladenské nemocnice chci jejich nového ředitele osobně představit v den jeho nástupu, tedy prvního března. 

Jan Murárik

Foto:ODS


Počasí Kladno

Předpověď počasí