Pergoly na ČSA dostávají nový základ

Jedna z proměn kladenských ulic k lepšímu se tento rok týká také třídy ČSA. Na té dostávají novou podobu známé pergoly.

Proměnu prostranství rozdělila stavební firma, která práce provádí, do čtyř etap. V současné době dokončuje první etapu, broušení konstrukcí a jejich natírání základním podkladem včetně podhledu.

„Tento týden chceme natírání základní barvou dokončit. Současně provádíme pokládání štěrku na cesty a začínáme budovat základy pro nový mobiliář pergol, lavičky a houpačku. Vodárny rovněž tento týden přivedou vodu pro chystané pítko,“ říká Martin Fadler, zástupce dodavatelské společnosti. Dokončený projekt firma městu odevzdá koncem letošního roku.

Nová podoba díla ze sedmdesátých let minulého století přispěje nejen ke zlepšení vizuálního dojmu významné části Kladna, ale také ke zlepšení celkového klimatu na třídě ČSA. Úseky živých plotů tvořených z 1328 keřů vytvoří clonu čtyřproudové komunikaci. O přistínění prostoru se postará 85 nových stromů. Část jich město umístí v ochranných mřížích zapuštěných v dlažbě. 

„Na výsledek tohoto projektu se vyloženě těším. Zajímavé je také nové veřejné osvětlení zabudované do podhledu. Vrátíme do prostoru i vodní plochu, která pomáhá k celkovému komfortnímu klimatu,“ uvedl primátor Kladna Milan Volf. 

Jan Murárik

pergolabudoucnost

Budoucnost pergol

pergolanedavna

Nedávná podoba pergol

pergolatzvana

Takzvaná náměstíčka dostanou zcela jiný ráz

pergolavprvni

V první etapě mimo jiné pergoly dostaly nový základ


Počasí Kladno

Předpověď počasí