Vedení města připravuje taxi pro seniory

Kladno bude mít vlastní „SeniorTaxi“. Zřízení cenově dostupné dopravy pro seniory a hendikepované obyvatele odsouhlasila Rada města Kladna na svém posledním jednání. Služba bude určena Kladeňákům, kteří mají sníženou soběstačnost, ať již z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení.

Díky městem dotované ceně pro ně bude doprava po městě dostupnější. Zvláštní Taxi bude určené například pro cestu k lékaři, na úřady, nákupy, poštu, ale i pro osobní potřebu.

„Nekomerční službu tohoto charakteru v Kladně dlouhodobě postrádám. Jedná se skutečně o sociální, městem dotovanou službu našim seniorům, nikoliv o výdělečnou činnost,“ uvedl kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).  

V Kladně je podle posledních údajů více než sedmnáct tisíc potencionálních uživatelů této služby. Jejím provozovatelem bude městem zřízená společnost Středisko komplexní sociální péče o.p.s., jejímž primárním posláním je poskytování terénních a ambulantních sociálních služeb. 

„Díky odsouhlasení záměru v radě města můžeme připravovat konkrétní podmínky a kroky pro zřízení této služby. Chceme, aby bylo SeniorTaxi skutečnou a důstojnou službou. Řidič by nezajišťoval jen přepravu osob, ale pomáhal by například s nástupem, transportním vozíkem, kufrem nebo s nákupní taškou,“ doplnil záměr kladenský primátor.    

- red -


Počasí Kladno

Předpověď počasí