Kladno maká na dopravě s Prahou. "Pořiďte si Lítačku," říká ředitel

V těchto dnech se v kladenském ústředí autobusové dopravy ladí poslední detaily před propojením s Prahou, ke kterému dojde ke konci srpna. Ředitel společnosti ČSAD MHD Kladno a.s. Ludomír Landa doporučuje mimo jiné zakoupení karty Lítačka. 

Co se ve vaší společnosti v souvislosti s chystaným spuštěním integrace dopravy mezi českou metropolí a Kladnem v tuto dobu děje?
V těchto dnech finišujeme s montážemi odbavovacích zařízení v autobusech. Do každého vozu montujeme tři taková zařízení. Kromě technických záležitostí školíme řidiče, přepravní pracovníky a pracovníky v předprodejích včetně informačních center a finišují nové jízdní řády. 

Které viditelné změny cestující okamžitě zaregistrují?
Nová čísla autobusových linek. V městské hromadné dopravě každé stávající číslo bude začínat šestkou, například číslo jedna bude nově šest set jedna. Linky, které zajíždějí do Prahy, budou začínat trojkou, tedy tři sta dvacet dva nebo tři sta dvacet čtyři. Ostatní regionální linky také budou začínat šestkou, například šest set dvacet.

Kdy začnou cestující dostávat konkrétní informace o změně dopravy, a kdy si začnou dobíjet či měnit cestovní doklady?
Po dvacátém srpnu. Pro cestující, kteří jezdí jen po Kladně a okolí v rámci SIDu, se v tomto ohledu vůbec nic nezmění. Ti, kteří používají cestovní doklady pražské hromadné dopravy, si jen dobijí nové pásmo. Dobití kladenského pásma na pražskou Lítačku bude nově stát čtvrtletně  osmnáct set korun. Pravidelní cestující ušetří ročně přes sedm tisíc korun. Všem, kteří mezi Prahou a Kladnem jezdí často, pořízení Lítačky doporučuji. 

Jan Murárik

llandatri

Tři přístroje pro nový model hromadné dopravy. Na papírovou jízdenku a platební kartu. 

llandavtechto

V těchto dnech se do vozů montují přístroje na nové jízdné


Počasí Kladno

Předpověď počasí