Stovky sdílení elektrokol za víkend!

Od pátku do pondělního rána vyjela sdílená elektrokola do kladenských ulici téměř sedm set krát.

Přesné číslo je 696 nasdílených jízd a doba výpůjčky se pohybovala od dvou do 40 minut. To znamená, že každé z elektrokol, které Kladno využívá k dopravě jako první v Česku, bylo půjčeno více než osmkrát. 

Kladenská novinka vešla do provozu právě minulý pátek. Jedno z kol se vandalové pokusili poničit, jedno se našlo v soukromé zahradě. Na množství, které po městě  jezdilo, je takové číslo nepodstatné, spíše svědčí o zájmu je poznat blíže...

V sobotu i v neděli se mohli zájemci o sdílení elektrokol s nimi seznámit také prostřednictvím jednoho z mechaniků a zároveň tváře projektu Petra Tenkráta v rámci work shopu, který Kladno pořádalo na Sletišti u jedné z registračních stanic.

"Nejčastěji se samozřejmě lidé ptali na způsob registrace a následného užívání. Překvapil nás obrovský zájem o tuhle levnou a zároveň velmi pohodlnou dopravu po městě," uvedl Petr Tenkrát.

Jeho osoba přilákala vyzkoušet novinku také bývalé kladenské hokejisty. "Kolo funguje báječně. Když jsem pak chtěl v pondělí dopoledne zaparkovat s autem v centru, říkal jsem si, že jsem měl z kanceláře na Sítné raději jet právě na tomhle kole. Doporučuji použít kolo všem, kdo míří do centra Kladna a auto nepotřebují k ničemu jinému, než jen k tomu, aby s ním dojeli," řekl pro Vaše Kladno Zdeněk Nedvěd a další z osobností kladenského hokeje Petr Ton dodal: "Tahle kola jsou na pohodovou městskou jízdu naprosto optimální. Trošku si přišlápnete a nejvíc elektropohon samozřejmě oceníte ve svažitých ulicích." 

Jan Murárik

ele2cast

Část týmu elektrokol Petr Tenkrát a Aleš Erba

ele2jiri

Jiří Kuchler se synem

ele2mezi

Mezi prvními se na elektrokolech na Sletišti objevili Petr Ton a Zdeněk Nedvěd

ele2petr

Petr Tenkrát se o víkendu osobně věnoval zákazníkům

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí