Nahlásila krádež vozidla. Za dvě hodiny ho policisté měli

Kladenští kriminalisté v současné době prošetřují případ přečinu neoprávněné užívání cizí věci formou spolupachatelství, ze kterého je podezřelá žena (33) z okresu Louny.

V neděli 31. ledna po třinácté hodině bylo oznámeno na policejní služebnu, že o víkendu ze soboty 30. ledna do následujícího dne 31. ledna došlo k odcizení osobního vozidla značky Renault Twingo, bílé barvy, které bylo zaparkováno v ulici Arménská v Kladně na parkovišti u obchodního domu. Neznámý pachatel svým jednáním způsobil majitelce škodu ve výši 90 000 Kč.

Po přijetí oznámení policisté vyhlásili okamžitě pátrání po odcizeném vozidle. Krátce po patnácté hodině kolegové z Prahy prováděli kontrolní činnost v rámci bezpečnosti v silničním provozu a zastavili ke kontrole osobní vozidlo Renault Twingo, jehož řidičkou byla žena z okresu Louny a ve vozidle se nacházeli další spolujezdci. Vzhledem k tomu, že policisté zjistili, že vozidlo je vedeno jako odcizené, byla řidička na místě zadržena a auto zajištěno.

Podezřelá byla umístěna do policejní cely a byly s ní provedeny prvotní a procesní úkony k danému případu. Následujícího dne 1. února byla propuštěna na svobodu. Policisté případ nadále prošetřují a pátrají po spolupachateli. Zajištěné vozidlo bylo předáno zpět majitelce nepoškozené.

- red -

Ilustrační foto: archiv


Počasí Kladno

Předpověď počasí