Pozvali jsme mistra zmrzlinových chutí Lukáše Dědka (rozhovor s expertem ve Vašem Kladně vyšel v pondělí 10. července), aby u vybraných kladenských prodejců hodnotil aktuální chutě kopečkových či točených zmrzlin. Manažer společnosti Prima si na degustaci přizval firemní kolegyni Danu Macákovou. Pátou zastávkou na jejich zmrzlinovém tripu je kavárna Caffé a Gelateria na pěší zóně.
První dojem
Lukáš: Skvělé místo pro prodej zmrzliny. Zarazil mě nevábný vzhled zmrzliny v gastrovanách. Neříkám, že to bylo odpuzující, ale nelíbilo se mi, že jim z těch vaniček zmrzlina překypovala. Pak zákazník dostane, stejně jako my, hodně takzvaně povolenou měkkou zmrzlinu. To je chutím na škodu.
Dana: Skvěle umístěný výdej. Esteticky na mě nic takový dojem neudělalo, abych nezapomněla.
Nabídka zmrzlin
Lukáš: Bohatá nabídka kopečkové i točené zmrzliny s dostatečným počtem příchutí.
Dana: Příchutí je až zbytečně moc. Nabídka kvůli vysoké náplni vaniček působila vlivem tepla na vrchní část rozplizle. Buď byly nahoře povolené, nebo znovu zamrazené.
Chuť
Lukáš: Dal jsem si jahodovou, protože na té nejlépe poznáte, jestli se výrobci povedla, nebo ji pokazil. Ta musí být skutečně z jahod. Z chemických náhražek se vyrábí velmi složitě a většinou se nepovede. Musím upřímně říct, že mně tady jahodová nechutnala. Třeba někomu chutná, ale pro mne nebyla vůbec jahodová. K jahodové jsem si dal jogurtovou a ta byla o něco lepší. Je to pro mě nejhorší kvalita, co jsem do téhle doby v našem testu ochutnal. Horší než průměr.
Dana: Mě na první pohled odrazovala nepřirozená barva příchutí. Působilo to opačně než luxusně.
Cena
Lukáš: Patnáct korun je přiměřená cena kvalitě.
Dana: Nestyděla bych se z pohledu prodejce říct o méně peněz.
Dojem z obsluhy
Lukáš: Nic špatného se říct nedá, ten člověk mně nevadil.
Dana: Usměvavý kluk. Nic mě na obsluze neurazilo.
Celkový dojem
Lukáš: Na takovém místě v Kladně bych čekal kvalitu podobnou Venezii nebo Dolce Vitě. Nechápu, proč zde nejsou tyto cukrárny, proč jsou mimo pěší zónu. Ale nejsem z Kladna, tak chápu, že to asi nějaký důvod má.
Dana: Zapomenu…
Jan Murárik
Zítra ochutnáme zmrzlinu v areálu čerpací stanice Tony Oil.
Galeterie mívá otevřeno i večer v zimě
Lukáš s Danou ochutnali ovocné i smetanové...
O zákazníky na pěší zóně nemá zmrzlinář nouzi
Podle odborníků jsou vaničky zbytečně příliš plné