Podnikají v centru. Kateřina Kosová čepuje jedinečné pivo

Přinášíme portréty osobností, které podnikají v centru Kladna. V místech, z kterých mnozí podnikatelé mizí či již zmizeli. Tihle se snaží, vesměs s optimismem a úspěšně, centru města ponechat živou tvář. Dnes představujeme Kateřinu Kosovou, provozovatelku kavárenského výčepu Mamuše Coffee.

V nelehké době jste se rozhodla otevřít kavárenský výčep v samotném centru Kladna. V mých očích jste odvážná podnikatelka.
Z toho, že bych se svým projektem neuspěla, strach nemám (usmívá se). Chtěla jsem už dlouho otevřít podnik, ve kterém se pobavím a zároveň si odpočinu v příjemném prostředí. Když jsem objevila volné prostory u náměstí, tak jsem ani chvíli neváhala.

Ovšem kolem vás je konkurence...
To je zdravá konkurence (usmívá se). Známe se a jsme domluveni na spolupráci. Kavárny kolem mne jsou, ale já jsem kavárna s výčepem a na něm mám jako jediná na Kladně „punkové“ pivo Chernobeer, řemeslné živé pivo. Po prvních dnech, co jsme otevření, se na něj scházejí lidé ze všech částí města. Samozřejmě u mě dostanete i kvalitní kávu.

Co u vás zažiju v rámci vámi zmíněné zábavy a odpočinku?
Plánuju hosty bavit pestrým programem. Tento pátek budu promítat populární film Láska nebeská, k tomu jim nabídnu různé akční drinky stahující se tematicky k vánočním svátkům. Chystám se zvát veřejnost na různé besedy s různými osobnostmi. Z prvních mi část slíbil například herec kladenského divadla Jakub Hubert. Trochu těžší téma bude beseda s odborníkem o domácím týrání. To je podle mého názoru na Kladně dost ožehavý problém... Věřím, že se svým záměrem uspěju.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí