Bar Parlament v Rozdělově patří na Kladně k zavedeným pohostinstvím. Roky mu šéfuje Petr Dobřichovský (59).
Co se vám hned vybaví při otázce: Jak se vede, pane hostinský?
Vede se dobře, situace kolem pohostinství se hodně zlepšila. Je znát, že lidé mají peníze.
Chodí více hostů?
Chodí, máme vyšší tržby a nemuseli jsme zvedat ceny. Ale jsou i tací, kteří sedí třeba jen u jednoho piva a povídají si.
Co je v chutích hostů jinak oproti době hned po covidu či velkém zdražování všeho?
Nic se nezměnilo. Stále jde nejvíc smažák. Pak jsou v pořadí hotovky, guláš, svíčková, rajská, ptáček.
Vyplatilo by se vám otevřít na snídaně?
To bych asi nepokryl personálem. Hodně lidí z gastra odešlo a už se do něj nevrátí.
V podniku jste k zastižení prakticky denně. Dovolíte si vzít dovolenou?
Ale jo, dovolím. Přes léto jsem na tři týdny zavřel a s manželkou jsme si vzali volno.
Práce v gastronomii patří mezi ty těžší, proč se jí tolik let stále věnujete?
Nic jiného neumím a navíc mě pořád baví.
Dokážete si představit, že se hospodě budete věnovat až do hlubokého stáří?
Ne (směje se). Je to opravdu náročná profese, ve které když si vezmete volno, tak to pak v práci hodně dlouho doháníte...
Jan Murárik
- Jak se vede, hostinští? Jitka Vaňková oživila kročehlavskou FloruDalší >