Před lety byli talentovanými fotbalisty, dnes jsou z nich rozumní podnikatelé. Mario Kolumbič s Markem Dudou (na snímku vpravo), rodilí Hnidousáci, se rozhodli vzkřísit „mrtvý“ švermovský hostinec U Bejčků a daří se jim.
Kde se ve vás vzala myšlenka zprovoznit dlouho zavřený hostinec?
Mario: Oba odtud pocházíme, hospodu jsme měli rádi a štvalo nás, že je další, která ve Švermově skončila.
Marek: Viděli jsme v ní velký potenciál, zvláště v zahrádce.
Proč jste do toho šli právě spolu?
Marek: Známe se odmalička (usmívá se) a věříme si.
Mario: Souhlasím. Od nás to byl spontánní nápad. Pak jsme váhali, až jsme se rozhodli, že do toho půjdeme napůl.
Co vás odrazovalo hospodu vzít?
Mario: Cena energií, zima, totálně vybydlená hospoda.
Marek: Otevřít ji na zimu. Naštěstí nám majitelka vyšla maximálně vstříc.
Máte otevřeno týden. Kde vás ještě takzvaně tlačí bota?
Mario: Ještě neřešíme zahrádku, ta přijde na řadu před jarem.
Marek: Musíme být trpělivý. Lidi chodí, ale představuji si jich jednou tolik. Hodně jich odradila minulá provozovatelka. Nečekáme, že se díky Bejčkům staneme ještě bohatšími, jsme švermovští patrioti a máme radost z toho, že jsme něco tradičního obnovili.
Ochutnal jsem vaši rajskou a byla vynikající. Kde jste sehnali tak výtečnou kuchařku?
Marek: Náhodou (směje se). Těžké je sehnat spolehlivé lidi, a když je seženete, tak za jakou cenu...
Mario: Původní, kterou jsme měli domluvenou, nás vyšplouchla. Přitom hospodu na kuchyni stavíme. Naštěstí se objevila Katka, která je ochotna dojíždět z Rozdělova. Díky ní plánujeme i rozvozy jídla.
Plánujete akce?
Mario: V polovině listopadu uděláme prasečí hody.
Jan Murárik
- Jak se vede, hostinští? Jitka Vaňková oživila kročehlavskou Floru< Předchozí
- Jak se vede cukrářky? Barbora Fojtová má desítky odběratelůDalší >