Jak se vede, hostinští? Mario s Markem vzkřísili hostinec U Bejčků

Před lety byli talentovanými fotbalisty, dnes jsou z nich rozumní podnikatelé. Mario Kolumbič s Markem Dudou (na snímku vpravo), rodilí Hnidousáci, se rozhodli vzkřísit „mrtvý“ švermovský hostinec U Bejčků a daří se jim.

Kde se ve vás vzala myšlenka zprovoznit dlouho zavřený hostinec?
Mario: Oba odtud pocházíme, hospodu jsme měli rádi a štvalo nás, že je další, která ve Švermově skončila.
Marek: Viděli jsme v ní velký potenciál, zvláště v zahrádce.

Proč jste do toho šli právě spolu?
Marek: Známe se odmalička (usmívá se) a věříme si.
Mario: Souhlasím. Od nás to byl spontánní nápad. Pak jsme váhali, až jsme se rozhodli, že do toho půjdeme napůl.

Co vás odrazovalo hospodu vzít?
Mario: Cena energií, zima, totálně vybydlená hospoda.
Marek: Otevřít ji na zimu. Naštěstí nám majitelka vyšla maximálně vstříc.

Máte otevřeno týden. Kde vás ještě takzvaně tlačí bota?
Mario: Ještě neřešíme zahrádku, ta přijde na řadu před jarem.
Marek: Musíme být trpělivý. Lidi chodí, ale představuji si jich jednou tolik. Hodně jich odradila minulá provozovatelka. Nečekáme, že se díky Bejčkům staneme ještě bohatšími, jsme švermovští patrioti a máme radost z toho, že jsme něco tradičního obnovili.

Ochutnal jsem vaši rajskou a byla vynikající. Kde jste sehnali tak výtečnou kuchařku?
Marek: Náhodou (směje se). Těžké je sehnat spolehlivé lidi, a když je seženete, tak za jakou cenu...
Mario: Původní, kterou jsme měli domluvenou, nás vyšplouchla. Přitom hospodu na kuchyni stavíme. Naštěstí se objevila Katka, která je ochotna dojíždět z Rozdělova. Díky ní plánujeme i rozvozy jídla.

Plánujete akce?
Mario: V polovině listopadu uděláme prasečí hody.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí