
Z hospody Na Amálce se před koncem loňského roku stalo Petiční místo hnutí Chcíp PES za otevření restaurací.
Podle provozovatele Amálky petici podepisují náhodní kolemjdoucí i lidé s cílem podpořit znovuotevření restaurací v celém Česku. „Jsem mile překvapený, že za čtrnáct dnů se na petici objevilo přes dvě stovky podpisů. Založit petiční místo mělo smysl. Amálka vedle toho dál prodává přes okénko jídlo i pití,“ informuje hostinský Filip Bodnár.
Ten štamgasty Amálky ujistil, že provoz přes okénko vydrží nejméně do letošního května. „Pak začnu řešit, co dál,“ říká a dodává, že zaznamenal zájem dalších kladenských hostinských o brzkém založení stejného Petičního místa.
Jan Murárik
- Pilot Petr Minařík: Není dobré spoléhat se celý život na jediný příjem< Předchozí
- „Čužák“ Rys: Zítra si pod kudlu lehnu jako králDalší >