Jiří Ondráček bude reprezentovat na Hrách v Pekingu také Kladno!

Hokejový rozhodčí Jiří Ondráček včera nafasoval oblečení pro olympiádu v Pekingu. Kladenský rodák příští týden vyrazí na své první Hry.

Máte pocit, že vám stejnokroj sluší?
Mám pocit, že se v něm cítím skvěle (směje se). Oblečení je opravdu kvalitní. A stačí, když mi manželka řekla, že sluší...

Bojíte se, že vám první účast na olympiádě zkazí covid?
Mám i nemám. Covid jsem v minulých dnech prodělal, jsem v karanténě a do odletu jsem si naordinoval soukromou izolaci od okolního světa. Před odletem, pátého února, musím projít dvěma testy. Vím, že i v Pekingu mohou testy ukázat pozitivitu na covid, ale spoléhám na to, že u mne se to nestane.

Nedávno jste změnil zaměstnavatele. Musel jste si vzít po dobu Her dovolenou nebo vám dovolí pracovat na takzvaném Home office?
Se současným zaměstnavatelem jsem už předtím několik let spolupracoval, takže věděl, co mimo zaměstnání dělám a počítal s tím. Jsme domluveni, že mohu pracovat i z Číny.

Už víte, co budete z dějiště konání olympiády moct zveřejňovat?
Určitě nebudeme moct zveřejňovat nominace na zápas a různé konkrétní informace kolem pobytu. Přesnější instrukce dostaneme až na místě.

Jak je to s možností utrácení v místě pobytu? Máte otevřený účet na vše?
Mám hrazené ubytování a stravu. Ta bývá pětkrát denně. Suvenýry nebo útratu v restauraci si musím hradit ze svého. Na druhou stranu rozhodčí dostávají peníze za odpískaný zápas i za nominaci na Hry. Ode dne, kdy se přesunu z domova na letiště do dne příletu, kdy se zase přesunu domů, jsem placený profesionální rozhodčí.

Může být pro vás účast na olympiádě přímou nominací na světový šampionát?
Může, ale zákonitě nemusí. Budu doufat, že si opět na mistrovství zapískám (usmívá se).

Jan Murárik

joo
Jiří v olympijském stejnokroji české výpravy


Počasí Kladno

Předpověď počasí