Jaromír Jágr: Máme krásný zimák

Je spokojený. Stavební firma ve spolupráci s městem odvedly, nejen podle něj, ale i podle prvních ohlasů ostatních, na zimním stadionu perfektní práci. Jaromír Jágr ví, jak do jeho ochozů přilákat lidi po celou sezonu.

Na stadionu pokračují jen práce v některých uzavřených prostorách. Tento týden můžete trénovat na hlavní ploše a před veřejností se předvedete první extraligové kolo (16. 9. proti Pardubicím, pozn. red.). Jaký je váš pocit ze současné podoby zimáku?
Líbí se mi a mám v něm i venku příjemný pocit (usmívá se). Každý si v něm přijde na své. Milovníci moderních prvků i pamětníci. Na stadionu najdete kus stavební historie z prvního zimáku i z dalších etap jeho přestavby. Když to srovnám s poslední podobou zimáku, tak je to ohromný rozdíl. Jenom vyvýšení střechy udělalo nejen na první pohled velkou změnu. Kladno má jedinečnou halu.

To jistě ocení i fanoušci při uvedení do plného provozu v den extraligového zápasu...
Samozřejmě, když vyhrajeme, tak to bude paráda se vším všudy (směje se). Předtím zdůrazníme naše legendy a největší úspěchy Kladna.

Co vám v předcházející hale scházelo?
Teď je skoro všechno jinak. Teď je to fakt paráda. Co mi neschází, jsou rozbitá okna, kudy táhlo. A co mi schází už delší dobu, jsou plné ochozy. Pamatuji zápasy, kdy se v nich tísnilo osm tisíc lidí a soupeři se k nám i kvůli tomu báli jezdit! To si přeju opět zažít. Tu atmosféru. Chápu, že v současné době nechtějí fanoušci moc chodit, protože hrajeme dole. Je těžké investovat do týmu, když víte, že na vás přijdou dva tisíce diváků. Za co mám platit hokejová jména? Je to přímá úměra. Věřím tomu, že když se budeme zlepšovat, hrát nahoře, začne chodit víc lidí a pak můžeme do týmu investovat. Opačně to nejde. Ani nevíme, jak bude zase vypadat situace s covidem... Investujete do týmu, pak kvůli covidu nikdo nepřijde. Kde na to máme brát? 

Jan Murárik
Foto: Kg


Počasí Kladno

Předpověď počasí