David Homer: Jako sportovec tělem i duší budu sport vždycky podporovat

Lékaře a kladenského radního Davida Homera (50) můžete potkat na mnoha městských sportovištích či v hledišti při sportovním klání některého z kladenských týmů. My jsme jej potkali po vítězném volejbalovém utkání orlů u Zdi slávy kladenského sportu.

Jste známý všestranný sportovec. Jaký dojem na vás dělá Zeď slávy?
Je hezké vidět koncentrovanou historii sportu na Kladně (usmívá se). Jde o velmi pěkný počin, který inicioval tajemník kladenského městského úřadu Zdeněk Slepička. Povedlo se mu to náramně a já před ním hluboce smekám.

Od dětství jste si vyzkoušel mnoho sportovních odvětví. Od plavání přes triatlon po fotbal, tenis a volejbal. Která z tabulí na Zdi přitáhla vaši pozornost jako první?
Hned úvodní dvě tabule, na kterých je vznik organizovaného sportu na Kladně. Potěšilo mě, že se nezapomnělo na cyklistu Luboše Loma a plavce Honzu Bidrmana.

Kandidujete znovu do městského zastupitelstva. Co uděláte pro rozvoj sportu na Kladně, zvláště pak pro přitáhnutí dětí ke sportu?
Pro sport v současném složení na kladenské radnici děláme maximum. Nejen pro ten vrcholový, ale prostřednictvím Sportovních areálů města Kladna i pro nejširší veřejnost. Tím, že podporujeme sport, eliminujeme ve značné míře na Kladně nežádoucí jevy jako poflakování mládeže, vedeme kladenskou společnost ke zdravému životnímu stylu, k životní disciplíně. Jako sportovec tělem i duší budu sport vždy podporovat.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí