Petr Švec: Do charitativní činnosti naší fary se zapojilo město a nově i volejbalisté

Na Kladensku patří k organizacím, které se nepřetržitě a velmi účinně starají o životy sociálně slabých osob. Farní charita na náměstí Starosty Pavla je pro mnohé z nich majákem důstojného života. Nad pomoci potřebným dohlíží ředitel charity Petr Švec.

Minulý víkend se v Centralu uskutečnila Tříkrálová sbírka. Ta však sama o sobě nekončí. Kde na Kladně mohou dobrovolní dárci přispívat dál penězi na charitu?
Stacionární kasičky jsou stále umístěné v centru města na třech místech, v cukrárně Venezia, u Provazníků či ve zlatnictví Junek. Přispět lze i přímo v sídle Farní charity Kladno na náměstí Starosty Pavla v pondělí mezi jedenáctou a třetí hodinou nebo ve čtvrtek od desíti do tří hodin.

Kde po skončení sbírky peníze skončí?
Výtěžek sbírky putuje na účet charity České republiky, která si pro své účely ponechá část vybraných peněz a zbytek zůstane v kladenské Farní charitě. Z vybraných peněz budeme rozvíjet a rozšiřovat naši činnost směrem k matkám samoživitelkám, sociálně slabým seniorům a dětem, které to nejvíce potřebují. Pomoc dětem je pro farní charitu nejdůležitější činností. Kromě materiální pomoci pro ně pořádáme i vzdělávací či zábavné kroužky.

Jakou pomoc v současné době děti a jejich matky samoživitelky potřebují nevíce?
Určitě nade vším vévodí v tomto směru školní potřeby...

Pomáhájí vám v činosti nějaké instituce?
Hodně nám pomáhá město, s kterým se spolupráce neustále rozvíjí. Plodná spolupráce je s klubem Kladno volejbal cz. Vážíme si toho. Plánujeme spustit různé projekty, například příměstský tábor pro děti ze sociálně slabých rodin. Věřím, že nám v našich plánech pomůžou i další organizace.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí