Kam o víkendu? Na výlety, bitvu a divadlo

Poslední dubnový víkend je hlavně o tipech na výlety mimo Kladno. Můžete se vypravit do nedalekého Libušína nebo ke Slanému, či zůstat v Kladně a večer zajít do divadla.

Hlavní kladenská divadelní scéna připravila pro všechny zájemce v sobotu Den otevřených dveří. Během dopoledne máte možnost nahlédnout přímo do zkoušky připravované inscenace Jak umřít na rokenrol v režii Miroslava Hanuše! Na místě vám bude k dispozici průvodce z řad zaměstnanců divadla. Prohlídky zákulisí začnou až po skončení zkoušky, tedy zhruba ve 14:00 hodin. Při prohlídce nahlédnete do zákulisí divadla v doprovodu herců Jaroslava Slánského, Anežka Rusevové a Jaromíry Mílové. 

V Libušíně vypukne v sobotu (od 11.00) tradiční velkolepá show Bitva Libušín. Čekají na vás ukázky ze středověkého života, bitevní vřava o most, prohlídka tábora s průvodcem a ve čtyři hodiny odpoledne hlavní bitva. 

V nedalekých Kralupech nad Vltavou mají v sobotu sraz vyznavači historických lokomotiv a autobusů. Vlaky si můžete prohlédnout od deseti hodin dopoledne a v půl druhé odpoledne. 

V sobotu i v neděli se v Černuci u Slaného koná mistrovství republiky truck trialů v jízdě extrémním terénem. V sobotu závody startují krátce po desáté hodině dopolední, v neděli už v devět hodin dopoledne. 

-red-

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí