Petr Kučera: Mistrovství v Kladně je moje priorita

SKS Arena zítra v Kladenské sportovní hale pořádá mistrovství republiky v kickboxu. Hlavním garantem pořadatelského úspěchu je Petr Kučera (43), trenér bojových umění, filmový kaskadér a dvacetinásobný mistr republiky v bojových sportech.

Jak početná je účast závodníků v Kladně?
Tak bohatá účast, jako před dvěma roky, kdy jsme mohli ještě závody pořádat bez omezení, letos nebude. Tehdy jsme registrovali sto šedesát závodníků, nyní je přihlášených sto. Co vím, tak dost závodníků odmítlo startovat, protože se nechtějí nechat testovat ani očkovat. Mají svůj rozum. Já respektuji obě strany, osobně proti očkování nejsem.

Tento týden váš kolega Honza Homolka v rozhovoru pro Vaše Kladno doporučoval soustředit pozornost na talentovaného zástupce SKS Areny Lukáše Strnada. Koho byste vyzdvihl vy?
Souhlasím s Honzou, Lukáš je mezi juniory opravdu velký talent. Já k němu přidám juniorku Elišku Trojákovou. Také má před sebou nadějnou budoucnost.

Ve sportovní hale uvidíme i veterány. Budete mezi nimi?
Kdepak, já jsem svým dvacátým titulem z republiky kariéru ukončil. Zítra se soustředím na to, aby vše bylo v pořádku.

Stejně jako Homolka jste i vy zkušeným filmovým kaskadérem. Máte v současné době něco „roztočeného“?
Měl jsem pokračovat v účinkování v seriálu Barbaři, ale právě kvůli mistrovství v Kladně jsem na chvíli z Barbarů odešel. Šampionát je nyní moje priorita.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí