Tomáš V. Hron: Přijďte na Sexmisi, přijďte se bavit!

Tomáš Hron patří v Městském divadle Kladno (MDK) k oporám hereckého souboru. Po postavě Michala v inscenaci Eva tropí hlouposti a D'Artagnanovi ve Třech mušketýrech se tuto sobotu (26. 3.) divákům poprvé představí jako Albert Stassky v Sexmisi (na úvodním snímku první ve vaně).

Co o Albertovi prozradite?
Albert je skromný biolog, který dostal příležitost být prospěšný celému lidstvu. Jestli byl pro tento úkol ten nejvhodnější anebo se jednoduše nepřihlásil někdo jiný, to už nechám posoudit diváky.

Dokážete si představit, že byste se přihlásil do podobného experimentu?
To si neumím představit. Mám milující manželku a příjemné zázemí kolem sebe. I kdyby se vše razantně změnilo, nejeví se mi to jako nejlepší řešení jakéhokoli problému.

Sexmise vypráví o světě, kterému vládnou ženy. Co je pro vás na té - v nejlepším slova smyslu - banální dějové zápletce to nejzajímavější?
Samozřejmě nejzajímavější je paralela s diktátorskými a totalitními režimy. Jak nebezpečné a zároveň absurdní umějí být. SEXMISE, ačkoli se zprvu zdá být jen bláznivou komedií, ukrývá mnoho silných a především aktuálních témat  – cenzura, fanatismus, alibismus.

Diváci jistě znají slavný polský film. Viděl jste ho nebo jste se mu záměrně vyhnul?
Ano, viděl. Ale již dávno. To jsem ještě neměl ani ponětí, že budu hrát na prknech MDK. Myslím si, že znalost filmu pro diváka rozhodně není na škodu, neboť se může kochat zajímavým divadelním řešením slavných filmových scén.

Podruhé se pracovně potkáváte s režisérem Adamem Doležalem. Jak byste charakterizoval jeho způsob práce?
Adam je velice schopný režisér, který se nebojí naslouchat hravým a nezbedným hereckým duším. Díky tomuto vzácnému přístupu vzniká inscenace jedinečná vztahem celého realizačního týmu k ní. Je mi ctí, že mohu po Ženě v černém, kterou jsem měl velice rád, opět s Adamem pracovat na, doufejme, další „pecce.

Nalákejte diváky na Sexmisi po svém...
Sexmise je hrou plnou humoru, akce, krásných žen a absurdních situací. Přijďte samozřejmě na skvělé hlavní protagonisty – Michala Vykuse a mě. Přijďte se bavit, dokud ještě můžeme. Přijďte na Sexmisi v Městském divadle Kladno.

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí