Dětský den v Oblastní nemocnici Kladno

Oblastní nemocnice Kladno (ONK) připravila program na Mezinárodní den dětí. Zábavné odpoledne je určeno pro dětské pacienty, děti přicházející na návštěvu svých blízkých i pro děti zaměstnanců ONK. 

Akce se uskuteční 1. června od 15 do 18 hodin v Klubu nemocnice (Vančurova 1548, Kladno, pavilon P).

Pro děti jsou připraveny soutěže (skákání v pytli, házení šišek do koše, atd.), malování skleniček, ukázka první pomoci včetně možnosti si prakticky vyzkoušet její poskytnutí, seznámení s canisterapeutickými psy, prohlídka sanitního vozu nebo možnost navštívit přilehlé dětské hřiště.

„Děti bude bavit také klaun, protože bez klauna se správný dětský den nemůže obejít,“ říká ředitel ONK MUDr. Petr Polouček, MBA. „Od svého příchodu do čela nemocnice v březnu letošního roku se s kolegy mimo jiné pokoušíme vrátit kladenskou nemocnici zpět k aktivnímu soužití s městem a jeho obyvateli, které se v posledních letech trochu vytrácelo. Úkolem nemocnice není jen léčit, měla by se starat také o co nejlepší duševní pohodu svých pacientů a jejich blízkých. A připravovaný dětský den je jeden z malých krůčků, přičemž další musí a budou následovat,“ dodává.

- red -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí