Fejeton Kuby Beznosky. Jágr do Sparty?

V posledních dnech se vyrojily spekulace, podle kterých by kladenský hokejový bůh měl příští sezónu oblékat dres Sparty. Jako zarytého fanouška Rytířů mě tato informace nechává chladným, protože dává smysl.

Dokážete si Jaromíra Jágra na českých kluzištích představit v jiném dresu, než v kladenském? A co třeba rovnou v dresu dlouholetého velkého rivala? V příští sezóně k tomuto opravdu může dojít. Jaromír Jágr údajně jedná se Spartou a není vyloučeno, že se v jejím dresu objeví v extralize. Ač to na první pohled může působit jako utopie či sci - fi, při bližším pohledu zjistíme, že spojení Jágr + Sparta dává smysl. Předně - Jarda by do Sparty nepřestoupil. Zůstal by hráčem svého Kladna a do pražského klubu by měl vyřízené střídavé starty. A důvody proč by tomu tak mělo být?  Nejznámější český klub a nejlepší český hokejista. To jde k sobě. Ve Spartě navíc v roli sportovního ředitele působí Petr Ton, kladenský odchovanec, který v pražském týmu odehrál spoustu sezón a patří tak ke klubovým legendám. Ve Spartě momentálně působí i další kladenský odchovanec Honza Piskáček, výborný a tvrdý obránce. Kladno a Sparta k sobě mají blíž, než se na první pohled může zdát. Spojení Jaromíra Jágra a Sparty by bylo prospěšné pro oba kluby. Jarda je pořád velice žádané "zboží", vyprodává stadiony, diváci ho chtějí vidět.
Pokud by za pražský klub nastupoval, je velice pravděpodobné, že by zápasy Sparty byly vyprodané, a též atraktivní pro novináře. Tudíž i obrovská reklama pro klub a peníze ze vstupného. Výborný marketingový tah. Sparta by na oplátku mohla Kladnu půjčovat některé své méně vytížené hráče, kteří by pro Rytíře jistě byli posilami. Zní to celkem rozumně, ale... Nepochybuji o tom, že Jarda na extraligu ještě pořád stačí. Své by si odehrál, nicméně  Sparta by Jágra využívala vlastně jako maskota, který má jediný cíl přitáhnout diváky. Má toto Jarda zapotřebí? Pokud se spekulace potvrdí a Jaromír Jágr opravdu bude mít vyřízené střídavé starty do pražského klubu, rozhodně to nedělá kvůli sobě. Opravdu nemá potřebu někomu něco dokazovat. Důvod, proč by toto vše podstupoval, je jediný. Snaha pomoci svému klubu.

Jakub Beznoska


Počasí Kladno

Předpověď počasí