Kuchař Kos: Na Starou Živohošť vezmu celou rodinu

Od října do léta provozuje v Unhošti vinárnu se skvělou kuchyní. Přes léto, kdy je hostů málo, odjel poprvé v životě vařit do rekreačního areálu Stará Živohošť. Po prázdninách si podmínky pro práci i rekreaci nemůže vynachválit.

Stará Živohošť je odjakživa jedním z dovolenkových cílů lidí z Kladenska. Jezdíval jste někdy do tohoto rekreačního střediska?
Ne, nikdy. Ani s rodiči jako malý kluk. Letos jsem tam byl poprvé v životě a ještě pracovně (usmívá se).

Strávil jste v ní nyní prázdniny. Jaká je Stará Živohošť ve vašich očích?
Jsem nadšený, opravdu moc spokojený. Je to areál, kde si určitě každý najde svou zábavu, nebo svůj klidný kout, kde si odpočine. Hlavně děti se tam neskutečně vyřádí, a některým se na konci pobytu ani nechce domů… Příjemně mne překvapilo, jak skvělou úroveň má kuchyň, která pro rekreanty vaří několik jídel denně a v kvalitě drahého hotelu. Každý host si v jídelně přes snídani, oběd a večeři může nandat, kolik sní. Doufám, že jsem ke kvalitě stravování přispěl trochu i já svým vařením. Rozhodně bych se rád pracovně na Starou Živohošť příští rok vrátil.

Vařil jste na takzvané horní restauraci. Tedy většinou minutková jídla. Po čem z vaší kuchyně byla mezi rekreanty největší poptávka?
Když pominu klasiku smažák a řízky, která jde snad všude v Čechách, velká poptávka byla po nokách s kuřecím masem nebo se špenátem a na dračku šly burgery. 

Jel byste tam trávit soukromou dovolenou?
Okamžitě. A vzal bych celou rodinu! Uvažujeme o tom. Možná si pronajmeme na celou letní sezonu chatku a budeme se v ní střídat s našimi přáteli. Jednoznačně tohle rekreační středisko doporučuji všem, kteří ještě váhají, kde strávit třeba pěkný týden nebo jen prodloužený víkend. 

Jan Murárik

akosham
Burgery od Kosa šly na Živohošti na dračku

akosun
V těchto dnech už Petr Kos své kulinářské umění předvádí u sebe


Počasí Kladno

Předpověď počasí