Blanka Bendlová: O děti bychom se rodičům dokázali postarat

Kladenský Labyrint vede Blanka Bendlová tři roky. Z toho takřka rok v režimu proti covidových opatřeních. Zajímalo nás, co se v současné době děje za zavřenými dveřmi střediska volného času a vzdělávání.

Prošli jste si v Labyrintu všichni covidem-19?
Neprošli a je to pro mne záhada. Z celého personálu dostali covid dva lidé… Teď se sice můžeme registrovat do programu očkování i my, ale zájem o vakcínu je u nás méně než poloviční.

Vládní uzavírka provozu se týká i vašeho střediska. Čím udržujete jeho jméno v povědomí veřejnosti?
Pokračujeme online formou různých kroužků. Pro veřejnost vymýšlíme různé aktivity v přírodě Kladenska. Chceme, aby lidé, zvláště děti, neseděli doma, i když teď to bude tři týdny velmi složité. Doporučuji sledovat naše webové stránky. V létě, pokud se opatření rozvolní, chystáme tábory, o které je jako vždy velký zájem.

Otevřela byste v těchto dnech Labyrint dětem?
Okamžitě. Nepochopím, proč nelze pro děti uspořádat třeba oblíbený airsoft, když ho hrají v celoobličejových maskách, rukavicích a jsou od sebe vzdálení nejméně dva metry… Dokážeme pro ně zorganizovat různé akce v přísných hygienických podmínkách. Nejenže by se nenudily doma, ale odlehčili bychom i rodičům. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí