Z prvního místa Kladno sesadí asi jen Kladno

Kladenští volejbalisté v extralize ničí jednoho soupeře za druhým. Ve vítězném tažení pokračují i v novém roce. Tentokrát jejich formu odnesl na domácím hřišti český volejbalový gigant Jihostroj České Budějovice 1:3 (23:25, 22:25, 25:16, 25:27). V tabulce si Kladenští na prvním místě upevnili náskok před Karlovarskem.

Do tohoto zápasu Kladno ztratilo pouze tři body za prohru v prvním kole se Zlínem. Pak všechny duely zvládlo za tři body. V Budějovicích mnozí experti čekali, že Kladenští konečně po dlouhé době opět klopýtnou a čelo tabulky se vyrovná. Tak teď si všichni nevěřící Kladnu musejí ještě nějaký ten zápas počkat. 

Kladno totiž zvládlo ze svého pohledu krizový čtvrtý set, ve kterém už prohrávalo 6:14. Trenér Fortuník se za nepříznivého stavu nebál poslat na hřiště náhradníky a ti se mu odvděčili špičkovým výkonem. Skóre nejen srovnali, ale v koncovce set pomohli otočit. "Šli tam Lenc se Syrůčkem a pomáhali stahovat náskok domácích bodík po bodíku. Já to nechápu. My vyhráli v Budějovicích tři jedna? To je krásný sen," rozplýval se štěstím asistent trenéra Petr Klár.

"Hráli jsme na naše možnosti blbě. Fakt špatně. O to je výhra cennější. Dokázali jsme se přenést přes naši špatnou přihrávku a musím pochválit Lence se Syrůčkem. Ukázali, že jsou plnohodnotnými členy kádru," viděl senzační vítězství střízlivě trenér Milan Fortuník.

Největší pronásledovatelé Kladna, Karlovy Vary i Liberec, prohrály, a tak mají kladenští hráči klid na to, potvrdit v pondělní televizní dohrávce proti ČZU Praha roli favoritů. Současný čtyřbodový náskok před druhými Vary mohou zvýšit na rozdíl sedmi bodů!

Sestava Kladna: Hietanen, Křesťan, van Haarlem, Hýský, Zajíček, Trojan - libero Sparidans, střídali Lenc, Syrůček, Dillien.

Jan Murárik

 tabulevolej


Počasí Kladno

Předpověď počasí