Kladenští vytrvalci v přespolním běhu úspěšní

Letošní Krajský přebor v přespolním běhu se konal v sobotu 25.3. v Čáslavi, společně s již tradičním závodem „Běh Vodranty“. Kladenské atlety oddílu A.C. TEPO Kladno zastupovala sice nepříliš početná výprava, nicméně do Kladna závodníci dovezli hned čtyři cenné medaile.

Dominovala především Nikola Čadková (na snímku), která zvítězila v kategorii juniorek. Oddílová kolegyně Simona Pelová byla druhá v kategorii dorostenek, v kategorii dorostenců dosáhl stejného umístění Zbyněk Malec. Bronz si z Čáslavi odvezl do Kladna junior Karel Hevessy. Smolné „bramborové“ umístění potkalo v kategorii dorostenců Davida Švihálka a v kategorii žáků Matěje Všetulu. Nejlepší z kladenských závodnic v nejpočetnější kategorii mladších žákyň byla Veronika Leváková na pátém místě, hned za ní se zařadily další kladenské závodnice Nikola Badinová a Hana Bodnarová. I další startující z Kladna si nevedli špatně, dorostenec Lukáš Drunecký skončil pátý a dorostenka Adéla Matoušková šestá. Kladenská atletika tak potvrdila pozici jednoho z nejvýznamnějších oddílů v regionu.

Závod krajského přeboru probíhal v příjemném jarním počasí a trať vedla rovněž příjemným lesoparkem Vodranty. Závod v přespolním běhu byl také zajímavým zpestřením před blížícím se začátkem hlavní atletické sezóny. 

- red -


Počasí Kladno

Předpověď počasí