Trenér Maršner: Zaskočili jsme sami sebe

Stav semifinálové série play off mezi Kladnem a Plzní je 1:1 na zápasy. Po včerejší výhře dnes hráči Alpiqu podlehli soupeři 1:2 (1:1, 0:0, 0:1).

Zaskočil vás soupeř?
Zaskočili jsme sami sebe. Zase jsme nehráli to, co umíme. Dvě třetiny jsme nebyli v takovém pohybu jako první zápas. Nevytvářeli jsme si šance a ani pro diváky to nemohl být pěkný zápas. Rozhodla jedna střela, která nám tam propadla a Plzeň si vedení udržela. Dobře bránila. 

Plzeň hrála úplně jinak než včera?
Nám podle mne stačilo hrát stejně jako včera. Neříkám, že bychom tak určitě vyhráli, to jsou jen kdyby, ale my nereagovali na jejich zlepšený pohyb. Plzeň využívala naše velké hřiště ve svůj prospěch. 

Měli jste, přestože jste nebyli tolik pohybliví, více šancí než soupeř?
Bylo to bez nějakého vyloženého množství šancí. Oni si dokázali před námi v obraně i v pěti kleknout, jen aby jim tam nic nespadlo a tahle taktika se Plzni vyplatila. Měli štěstí, kterému jsme my naproti nešli.

Jak podle vás budou příští víkend vypadat obě utkání v Plzni?
Série se odvíjí podobně jako minulý rok v semifinále. Opět máme po domácích zápasech s Plzní vyrovnaný stav. Čeká nás v jejich hale ještě rychlejší hra než byla na kladenském zimáku i větší množství osobních soubojů. Určitě tam jedeme vyhrát a udělat vše pro postup do finále.

Branky a nahrávky: 11. Štěpáník (Hnízdil, Špaček) – 9. Pejchar (Pokorný), 36. Pejchar (Pokorný)

HBC ALPIQ Kladno: Jirotka (Hájek) – Kudela, Pospíšil, Dědič (C), Haisman, Soukup, Rejthar, Šícha – Potekhin, Špaček, Štěpáník, Pražák, Kohout, Hnízdil, Ogurčák, Barnošák, Šrámek, Nosek, Novák  

HBC Plzeň: Kráčina (Navara) – Benedikt, Pokorný, Kunzmann, Pejchar, Pauer, Vodrážka, Vágner – O. Benedikt, Průcha, Malý, Hanuš, Kavalír, Krch, Švarc, Kolařík, Kastner, Krásný, Gřonka, Kejř, Forejt

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí