Kladenští florbalisté v neděli vstoupí do baráže

Florbalisté Kladna v play down podlehli pražské Spartě. Nyní mají poslední možnost na udržení nejvyšší soutěže. Barážovým soupeřem jim bude České Lípa, která podlehla ve finále 1. ligy. Pokud Kanonýři prohrají, čeká je sestup o patro níže.

Česká Lípa se dlouhodobě netají ambicí postoupit do nejvyšší soutěže. Letos se jí to nepodařilo přímo přes play off 1. ligy, kde ve finále podlehla florbalistům Znojma jednoznačně 0:3 na zápasy. Další šanci na postup dostávají nyní v baráži proti Kanonýrům. Česká Lípa sází zejména na nejproduktivnějšího hráče 1. ligy Jaromíra Ekla, který v mužstvu hostuje z týmu superligového vicemistra Mladé Boleslavi. Další výraznou oporou je nestárnoucí matador Štěpán Slaný, který stále sbírá velké množství bodů. Jeho fyzické pojetí hry se ve florbalových kruzích stalo pojmem.

Tahouny kladenského týmu by v barážové bitvě měli být především Dušan Přívara, Tomáš Nushart a Jan Řehoř, kteří v průběhu celé sezony prokazovali vynikající formu. Kvůli zranění kolene bude chybět Ondřej Riebauer, pro kterého tento ligový ročník skončil a své spoluhráče bude podporovat pouze ze střídačky.

Kanonýry čeká boj o přežití. První utkání série bude pro její další vývoj velmi důležité. To si uvědomuje také univerzál v kladenském dresu Jan Řehoř. „První zápas jdeme jednoznačně vyhrát. Musíme ho zvládnout za každou cenu. Čeká nás tvrdé utkání, které bude spíše o důrazu než o nějakém florbalovém galapředstavení,“ říká před důležitým soubojem.

Začátek zápasu je naplánován na neděli 23. dubna od 17.00 hod. ve sportovní hale BIOS.

Radek Šikola

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí