Ostře sledované derby. Zítra se střetnou Hřebeč s Libušínem!

Ve 22. kole krajského přeboru svedl los proti sobě dva nesmiřitelné rivaly. Zítra (10.15) se totiž uskuteční derby mezi domácím SK Hřebeč a Baníkem Libušín. 

Nedávno v tomto duelu došlo k incidentům, které řešila disciplinární komise, a emoce ještě zcela neopadly. Jaká je současnost? Hostům se od konce podzimu nedaří. Po nájezdu divočáků přišli o hřiště, které teprve minulý týden dali do provozu a kvůli tomu až do minulého kola hráli domácí utkání v Rakovníku. Navíc v současné době mužstvo decimují zranění. Na jaře Libušín bral zatím jediný bod za remízu v Příbrami a propadl se s 19 uhranými body na předposlední místo tabulky. V posledním utkání, které už hrál na svém hřišti, podlehl Tuchlovicím 0:1.

To Hřebeč je na tom podstatně lépe. I když se ani tomuto kádru nevyhnula zranění a některé zápasy nehrál tým v ideálním složení, lebedí si na sedmém místě s 33 body. Sebevědomí si Hřebečtí upevnili v minulém kole, když vyhráli ve Slaném 3:1.  

„Od derby očekáváme velkou bojovnost a nasazení jako vždy. Hosté prožívají určitou krizi, ale do utkání půjdou s o to větší touhou ho zvládnout,“ říká vedoucí hřebečského mužstva Jozef Janík a dodává: „Takže si myslím, že to bude hodně o nás. Po dlouhé době jsme v utkání favoritem a role se nezříkáme, takže musíme zvládnout začátek utkání, aby se Libušín nenadechl! Derby s Libušínem je pro nás vždycky v posledních třech letech zápasem půl sezony. Rivalita je velká a navíc máme nyní možnost se posunout zřejmě definitivně do klidných vod tabulky. V tomto utkání je to umocněno možností postrčit Libušín blíže k sestupu, takže o motivaci je, myslím si, postaráno dostatečně."

Dle těchto ukazatelů jsou tedy domácí jasným favoritem, ale na hřišti to nemusí platit. 

Zápas odřídí bývalý Kladeňák Suchý s asistenty Mansourem a Němečkem. 

Kdo tedy má rád dramatickou podívanou, ať nelení a v pátek dopoledne navštíví hřebečský fotbalový stadion. 

-frč a red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí