Kladno dvěma góly otupilo Ostrou

Kladenští fotbalisté nepřerušili jarní šňůru výher ani doma proti Ostré, kterou porazili 2:1 (0:1). SK neprohrál v základní hrací době v řadě pět utkání. 

V prvním poločase spálil tutovou šanci otevřít skóre Procházka, který ve vápně volil místo střely kličku. Hosté si podobných příležitostí vypracovali víc. Zápas na chvilku přerušil střet Holuba se soupeřem. Oba poté šli do ordinace k doktoru Lemonovi na šití.  Soupeř dál předváděl svižný agresivní fotbal, jenž mu v 43. minutě vynesl gól. O dvě minuty později sudí upřel domácím jasnou penaltu po ruce ve vápně Ostré a šlo se do kabin.

Hned po obrátce přišly šance pro domácí. Z několika parádních centrů do vápna vytěžili jen tyč. Na druhé straně Vokoun skvěle zmařil gólovku hostí. Ruce nad hlavu kladenským hráčům vylétli v 77. minutě. To si nejlepší z nich Hanzlík naběhl na levý roh pokutového území a lobem vyrovnal. V devadesáté pak hlavou zařídil tři body pro SK. "V druhém poločase na rozdíl od prvního jsme z naší strany viděli fotbal," konstatoval spokojený šéf kladenského klubu Josef Drahota. "Od chvíle, co jim Vokoun chytil tutový gól, jsme soupeře přehrávali a k ničemu ho už nepustili. O poločase jsme se v kabině vyburcovali a jak je vidět, pomohlo to," uvedl po utkání trenér Jan Pejša. 

Kladno v příštím kole čeká derby v Hostouni (neděle, 17.00).

Sestava SK: Vokoun - Kalina, Hanzík, Suchý, Borák, Holub (20. Bartoš), Šíma (90. Abrham), Růžička, Čížek, V. Procházka (60. Tóth), Kraus (75. Richter).

Diváků: 108

-red-

skradost

Radost kladenského kotle z výhry nebrala konce


Počasí Kladno

Předpověď počasí